Cum sa te asiguri ca locuinta te asteapta curata la intoarcerea din concediu?

Pentru a avea un mediu cat mai prielnic si propice pentru tine si familia ta trebui sa acorzi o importanta crescuta curateniei locuintei tale. Multe bacterii si multi microbi se afla in permanenta langa si pe noi de aceea trebuie sa acordam o importanta crescuta acestui aspect. Daca vrei sa te muti intr-o alta casa, spre exemplu intr-o locuinta in care platesti chirie, unde au mai stat si alte persoane, este important sa dezinfectezi cu atentie fiecare loc pentru a te asigura ca distrugi o mare parte din microbi.

Sfaturi oferite de firma de curatenie Ups Cleaning din Bucuresti:

Sfaturi pentru grupul sanitar

Acorda o atentie crescuta grupului sanitar si foloseste produse precum clor, dezinfectant, detartrant ca sa distrugi microbii si sa cureti locul de petele calcaroase. Daca nu ai timp sa faci acest lucru poti sa apelezi la firma de curatenie care sa iti rezolve aceste probleme. Atunci cand speli cada, chiuventa este de preferat sa ai la indemana o perie cu zimti tari si desi care sa inlature cat mai bine urmele de murdarie. Este necesar sa speli si sa dezinfectezi si masina de spalat macar o data pe an. Foloseste produse de curatare care sa poata distruge calcarul si murdaria din interiorul masinii pentru a creste longevitatea acesteia. Covoarele sunt precum niste bureti de acumularea a prafului, scamelor, parului, fiind un loc propice de inmultire a bacteriilor. Acestea trebuie sa fie curatate si scuturate saptamanal pentru a scapa de murdaria care se afla in ele. De asemenea, pentru a le reda culoarea initiala poti sa folosesti produse de spalare a acestora care prin frecare reda covorului o culoare intensa si frumoasa.

Sfaturi pentru bucatarie

Bucataria aduna cea mai multa mizerie deoarece atunci cand faci mancarea aburii plini de grasime se strang pe pereti si pe mobilier sau alte produse de bucatarie. Este necesar sa speli peretii si sa ii zugravesti des pentru a scapa de grasimea imbibata in ei, acest lucru se aplica si mobilierului din bucatraie. Pentru aragaz si hota foloseste produse de degresare a acestora pentru a scapa de grasimea acumulata pe acestea. Este important sa speli si dulapurile atat de interior cat si pe exterior deoarece se aduna foarte mult praf si astfel ai vesela ta sta mereu intr-un mediu curat. Daca ai cuptor cu microunde, curata-l cat de des poti pentru ca e posibil sa ramana murdar din pricina urmelor de mancare. Nu uita de frigider! Acesta trebuie curat si spalat saptamanal pentru a impiedica inmultirea bacteriilor care se formeaza in interiorul acestuia si astfel o sa ai mereu o mancare proaspata.

Sfaturi pentru dormitor

In dormitor este important sa speli salteaua, pernele, pilota sau plapuma si sa le scoti la aerist pentru ca aceastea strang mult praf si tu il inhalezi in plamani in timpul somnului, iar acesta iti poate aduce diverse probleme respiratorii sau alergii. Sterge mereu praful din camera si aeriseste cat mai bine camera in fiecare zi. Acorda importanta si dulapului tau si sterge-l mereu de praf si in exterior si in interior deoarece hainele tale stau acolo si se pot imbiba de praf. Spala geamurile si oglinzile din casa. Geamurile sunt cele care lasa lumina sa intre in casa si, totodata, ele sunt semn al unei bune igenizari. Spala-le in fiecare saptamana si da-ti posibilitatea sa ai casa mereu luminata si curata.