Lucruri pe care trebuie sa le stii despre masina de spalat

Daca tocmai ai achizitionat o masina de spalat sau esti in cautarea unei masini de spalat noi, este foarte important sa stii care sunt nevoile si asteptarile tale precum si diferitele tipuri de masini de spalat comercializate pe piata.

Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre masina ta de spalat, fie ca de abia ai achizitionat-o, fie ca doresti sa cumperi o masina noua de spalat, din magazinele de specialitate sau direct din mediul online!

Ai nevoie de o masina automata sau semi-automata?

Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa descoperi cu exactitate de ce fel de masina de spalat ai nevoie. Desigur, acest lucru depinde de nevoile tale precum si de bugetul pe care l-ai alocat achizitionarii unei masini de spalat. Pentru un ghid complet de alegere a masinii de spalat poti accesa platforma www.topmasinidespalat.ro.

Care sunt setarile de spalare ale masinii pe care vrei sa o cumperi?

Multe masini de spalat complet automate ofera diferite programe pentru spalari diferite, cum ar fi spalatul articolelor vestimentare mai delicate sau, de exemplu, spalarea lanii. De asemenea, unele setari pot fi personalizate si chiar poti salva setarile preferate, astfel inca sa ai mereu la indemana aceste setari.

Ciclurile de rotire ale masinii

In functie de tesatura si de tipul de imbracaminte pe care doresti sa le speli la un moment dat, ciclul acesta de rotire (ori, mai tehnic, centrifugare), indicat prin rotatiile pe minut (rpm) este unul dintre cele mai importante caracteristici ale unei masini de spalat.

Articolele vestimentare mai delicate ar trebui sa fie spalate la un ciclu de 300-500 rotatii pe minut, in timp ce hainele mai “dure” pot fi spalate la aproximativ 100 de rotatii pe minut.

Eficienta masinii de spalat

Este foarte important sa iti pui intrebarea cat de eficient este modelul masinii de spalat pe care doresti sa o achizitionezi la un moment dat. Aceasta eficienta trebuie analizata mai ales din perspectiva economisirii energiei si a apei. O masina de spalat economica inseamna mai ales economii pe termen lung.

Marimea masinii de spalat

Masinile de incarcatura superioara tind sa fie mai inguste decat masinile de spalat automate. In acest sens, trebuie sa te intrebi daca va fi nevoie sa iti depozitezi masina de spalat intr-un colt al casei tale, destul de mic, sau daca iti permiti un spatiu suplimentar si in acest sens vei avea nevoie de o masina de spalat mai mare.