Cum sa te pregatesti inainte de o cursa de ciclism

Spre deosebire de alergare, ciclismul necesita mult mai mult. Iata ce sa impachetati in noaptea de dinaintea cursei, pentru a va asigura ca nu va plimbati in intuneric cautand manusa stanga. In plus, nimeni nu vrea sa ajunga la linia de start, realizand ca si-au lasat monitorul pentru ritmul cardiac si ochelarii de soare in urma.

Ziua Inainte de Cursa
1. Incarcati electronica. Acestea includ luminile pentru biciclete (mai ales daca faceti o cursa de drum si incepeti in intuneric), si telefonul.
2. Asigurati-va ca ati cumparat consumabilele nutritionale de care aveti nevoie. Este intotdeauna bine sa aveti ceva de mancare.
3. Pregatiti-va flaconul de apa.
4. Impachetati toate articolele de imbracaminte. Daca aveti mai multe seturi de manusi de ciclism, asigurati-va ca aveti ambele manusi.
5. Este intotdeauna mai rece decat crezi ca va fi. Daca sunteti pe bicicleta, aveti adesea coborari lungi si rapide in care vantul inghetat va strapunge pielea. Daca sunteti ciclism montan, padurile si zonele de munte umbrite sunt intotdeauna mai reci decat va asteptati. Impachetati un sacou doar in cazul in care, in special in timpul iernii, sau daca credeti ca exista o sansa de ploaie.
6. Verificati presiunea in anvelope, lubrifiati lantul si asigurati-va ca bicicleta functioneaza asa cum ar trebui.
7. Atasati numarul cursei
8. Ia o cina buna cu multi carbohidrati si proteine, cum ar fi spaghete bolognese si asigurati-va ca ati baut suficienta apa pe parcursul zilei. Nu vreti sa intrati in cursa deshidratat.