Iata motivele pentru care simti mancarime in zona talpilor si cum puteti remedia aceasta senzatie

Sa-ti freci picioarele de tot, tot timpul, poate fi enervant si stanjenitor. Iata cateva dintre cauzele cu care te poti confrunta daca experimentezi o astfel de senzatie:

Suspectii obisnuiti
Chiar si acarienii de pe canapea pot genera o infectie fungica. Aproape trei sferturi din populatie va avea la un moment dat o astfel de problema . Foarte contagioasa, se poate ascunde in masina de spalat sau pe gresia din baie. Semnele sunt mancarime, mai ales intre degetele de la picioare si scalitatea alba sau rosie. Daca cremele sau pulberile antifungice nu calmeaza infectia in decurs de doua saptamani, consultati un podiatrist pentru a verifica daca este una dintre conditiile de mai jos.

Sau … Poate fi psoriazis
Piele ingrosata, mancarime si eczeme? Poate fi psoriazis. Primul respondent raspunde adesea bine la remedii simple, cum ar fi utilizarea sapunului fara parfum, dusuri caldute si aplicarea unei lotiuni care contine ceramide de bariera a pielii. Psoriazisul, uneori, duce uneori la complicatii grave cum ar fi artrita psoriazica si inflamatia, spune dermatologul Dr. Lindsay Strowd. Deci, noi il tratam in mod activ, cu prezente puternice precum cremele de steroizi pe baza de prescriptie medicala sau, uneori, cu medicamente antiinflamatoare orale sau injectate „.

… sau diabet de tip 2
Picioarele si picioarele mancarime pot fi uneori un simptom stealth al diabetului de tip 2, deoarece atunci cand exista mai mult zahar in sange, rinichii fac mai multa urina pentru a-i spala – iar pierderile de lichide egale cu pielea uscata sunt egale cu iritarea. Mentionati doctoranzilor dumneavoastra orice factor de risc pentru afectiunea (istoric familial, tensiune arteriala crescuta, sindrom ovarian polichistic sau diabet gestational in timpul sarcinii); daca activitatea sangvina sau un test de toleranta la glucoza este pozitiva, ea poate sugera modificari ale dietei si comportamentale care pot ajuta la controlul bolii.