Migrenele menstruale sunt incredibil de comune – in ciuda faptului ca sunt adesea ignorate

Migrenele si alte simptome de migrena m-au afectat zilnic. Episoadele mai usoare au fost mai putin dureroase, dar inca frustrant de incapatanate: migrenele care sosesc sub forma de dureri de cap sinusale dureroase, care nu s-au vindecat de nici un remediu excesiv de durere (OTC) sau decongestionant.

Dupa cateva luni, mi-am deschis in sfarsit calendarul, hotarata sa-mi dau seama ce le-a declansat. Asa cum am examinat datele episoadelor mele de migrena, am inceput sa conectez punctele. De ce am avut simptome in fiecare zi pentru acele saptamani speciale din decembrie si apoi nu din nou pana in ianuarie? Si de ce s-a repetat modelul in fiecare luna?

Atunci a facut click: Perioada mea a fost declansatorul.

Sotul meu si cu mine practicam gradul de constientizare a fertilitatii pentru nevoile noastre de planificare familiala, asa ca stiu cum sunt partea din spate a mainii mele. Ori de cate ori a inceput perioada mea, la fel si migrenele; ori de cate ori am ovulat, au disparut. Am vorbit cu medicul meu primar, care a fost de acord ca migrenele mele nu erau aleatoare – erau menstruale.

Ce sunt migraine menstruale?

Migrenele declansate de fluctuatiile hormonale in ciclul lunar al unei femei sunt considerate migrene de tip menstrual (MRM), pe care Institutele Nationale de Sanatate le clasifica ca orice episod de migrena care apare cu doua zile inainte de debutul unei perioade si trei zile dupa, cel putin doua din trei perioade.

„Unele studii au identificat faptul ca aproximativ 70% din femeile cu migrena au MRM, in timp ce altele au aratat un numar mai mare de conservatori de 40-50%”, spune dr. Jelena Pavlovic, care participa la neurolog si profesor asistent la Montefiore Health System din New York si American Headache Membru al societatii. Dar migrena menstruala este deseori subestimata si subdiagnosticata, deoarece, in multe femei, atacurile apar de multe ori inainte de debutul sangerarii si / sau nu dureaza intreaga perioada menstruala.

De ce menstruatia are puterea de a declansa migrene la atat de multe femei? De vina este estrogenul.

Migrena menstruala este frecvent considerata a fi „declansata” de scaderea estrogenului de faza luteala [sau premenstruala] „, spune Pavlovic.

Deoarece migrenele mele incep cu menstruatia, dar continua timp de aproape doua saptamani, exista probabilitatea altor declansatoare comune care ma determina sa experimentez migrenele intr-o perioada in care sunt deosebit de susceptibila la ele (nivelurile de estrogen cresc in jurul ovulatiei, ceea ce explica probabil de ce gasesc usurare la acel punct din ciclul meu).

Dar menstruatia ramane cauza mea initiala – ceea ce inseamna ca a fost, de asemenea, cheia pentru a afla cat de bine sa-mi tratez migrenele.