Diferentele dintre diferitele tipuri de motocultoare

Tocmai te-ai decis sa iti cumperi un motocultor, pentru a iti ingriji gradina? Este foarte bine sa alegi acel motocultor potrivit pentru ceea ce vrei sa faci tu in gradina.

Ce este un motocultor?

Un motocultor este o unealta puternica destinata saparii si amestecarii solului dur din gradina. Motocultoarele vin de obicei in trei categorii: motocultoare cu lama frontala, centrala sau in spate. In functie de ceea ce vrei sa faci in gradina, va trebui sa alegi exact ce unealta sa iti iei.

Motocultor electric sau pe gaz?

Motocultoarele electrice sunt perfecte pentru gradinile mici. Cu un motocultor electric, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la epuizarea gazului, desi trebuie sa fii atent sa lucrezi mereu langa o priza de curent sau sa ai o prelungire lunga. Motoarele electrice au tendinta de a fi mai putin puternice decat cele pe baza de gaz, dar acest lucru nu este neaparat o problema pentru gradinile mici.

Motocultoarele pe baza de gaz sunt mai puternice decat cele electrice. Acestea sunt ustensilele pe care le doresti in coltul tau, daca ai nevoie de a lucra suprafete foarte mari, la un moment dat. Ele pot indepara cu usurinta buruieni, roci si lucra in soluri dure.

Insa, toata aceasta putere vine la un pret. Dezavantajul motocultoarelor de actionare cu gaz este acela ca acestea sunt mult mai greu de impins si de manevrat decat cele electrice. Iti vei lucra cu siguranta antrebratele in timp ce vei lucra in gradina, ba chiar intregul corp. Motocultoarele pe gaz sunt, de asemenea, si putin mai dificil de intretinut decat cele electrice, deci daca nu ai inclinatii mecanice, acest lucru s-ar putea sa nu fie cel mai indicat pentru tine.

Motocultoare cu lama frontala sau lama in spate?

Una dintre cele mai importante distinctii pe care trebuie sa le faci este daca vrei sa achizitionezi un motocultor cu lama frontala sau unul cu lama in spate.

Capacele de prindere din spate taie mai adanc in sol si sunt de obicei mai puternice decat motocultoarele frontale. Acest lucru face ca motocultoarele cu lama in spate sa fie o alegere mai potrivita pentru a rupe terenul nou sau pentru a face fata solurilor mai grele.

Motocultoarele frontale nu taie la fel de adanc ca cele cu lama in spate, dar sunt perfecte pentru a face fata murdariei deja slabite anterior. Acestea sunt mai usor de impins prin sol, facandu-le ideale pentru gradinile care nu necesita ingrijire foarte complicata sau pentru gradinarii nu atat de experimentati.