Beneficiile benzii de alergare

Multi medici confirma faptul ca 20 de minute de exercitii moderate, in fiecare zi, au multe beneficii. Banda de alergare are o multime de fani pe tot globul. Daca ar exista un „Hall of Fame” pentru echipamentul de exercitii, banda de alergare ar fi cu siguranta in top. Alergarea pe o banda de alergat arde calorii mai rapid decat alte forme de exercitii.

Iata cateva dintre numeroasele avantaje ale alergarii pe banda de alergat:

Control total

O banda de alergare ofera control complet asupra oricarui exercitiu. Pot fi adaptate perioadele de incalzire, inclinarea, viteza, perioada de racire si consumul de energie.

Utilizarea facila

O banda de alergare este relativ simpla de utilizat.

Importanta sigurantei

Suprafata unei benzi de alergare este mai ingaduitoare decat betonul si este excelenta pentru incepatori.

Poti personaliza banda de alergare

Exista programe care iti permit sa personalizezi modul in care folosesti o banda de alergare.

Multifunctionalitatea

Unele benzi de alergare au caracteristici speciale, cum ar fi monitorizarea ritmului cardiac, astfel incat sa optimizezi constant felul in care exersezi.

In general, mersul pe o banda de alergare fara inclinare ar putea arde mai putine calorii decat alergatul in aer liber. Nu te descuraja, solutia este simpla: creste inclinatia benzii de alergare cu un procent sau concentreaza-te pe impingerea cu piciorul din spate pentru a creste puterea. Nu este indicat sa te asezi pe manerul benzii de alergat atunci cand faci exercitiile pe o banda de alergat deoarece reduce caloriile arse si iti poate afecta postura.

Pierderea rapida in greutate

Unul dintre beneficiile cele mai evidente ale utilizarii unei benzi de alergare este ca te ajuta sa pierzi in greutate. Daca vei combina sesiunile de antrenament cu o dieta sanatoasa, vei ajunge sa pierzi din greutate intr-un timp record. Este posibil sa arzi chiar mai multe calorii pe o banda de alergat daca urmezi principiile HIIT. In acest caz, trebuie sa alternezi ciclurile de alergare rapide cu cele mai lente.

Imbunatatirea sanatatii inimii

Banda de alergare ofera un antrenament cardiovascular excelent si contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii. De fiecare data cand pasesti pe o banda de alergat, iti intaresti inima. Si pe masura ce inima devine mai puternica, iti scade si tensiunea arteriala.