Cum alegi o vitrina frigorifica pe cont propriu?

Utilitatea unei vitrine frigorifice pare a fi prezenta in special in randul magazinelor ce doresc sa isi expuna o serie de produse in vazul clientilor, in acelasi timp reusind sa le mentina la o temperatura optima. In momentul in care ne hotoram sa achizitionam cea mai buna vitrina frigorifica, punem accent in principal pe rolul pe care aceasta urmeaza sa il aiba. Exista mai multe tipuri de astfel de aparate electrocasnice, unele menite sa raceasca produsele pana la o temperatura care sa nu permita deteriorarea calitatii acestora(vitrine simple, cu o structura asemanatoare frigiderelor, diferenta dintre ele fiind usa transparenta a vitrinelor pentru a permite produselor din interior sa fie vizibile), iar altele care au functie de congelare(in general folosite pentru carne sau legume).

Cum alegem cea mai buna vitrina frigorifica?

Inainte sa ne decidem asupra cumpararii unei vitrine frigorifice, daca deja i-am gasit intrebuintarea, trebuie sa urmarim anumite criterii pe care aceasta trebuie sa le indeplineasca.

1. Dimensiunea

Dispozitivul trebuie sa se incadreze perfect in spatiul in care urmeaza a fi pozitionat. Fiind, de obicei, un obiect ce nu intentioneaza sa faca economie din locul atribuit lui, alegerea marimii exacte inca de la inceput nu iti va aduce prea multe batai de cap ulterior.

2. Capacitatea de stocare si distribuirea spatiului in rafturi

Orice actual sau viitor detinator al unei vitrine frigorifice este in cautarea uneia spatioase, care sa permita depozitarea unui numar mai mare de produse alimentare. Mai pe scurt, aceasta trebuie sa isi faca treaba intr-un mod eficient. Majoritatea au volumul cuprins intre 120 si 300 de litri. Exista si produse ce depasesc aceasta capacitate de stocare.
Numarul rafturilor determina si modalitatea de distribuire a alimentelor in interiorul vitrinei. In general, ar trebui ca pozitia acestora sa nu fie fixa pentru ca utilizatorul sa poata sa regleze spatiul dupa propriul plac. Mare parte din modele detin grile metalice ca separatoare, ce sunt usor de curatat, deoarece e posibila scoaterea lor din interiorul vitrinei.

3. Functii suplimentare si caracteristici definitorii

camere frigorificeVitrinele frigorifice moderne sunt dotate cu anumite functii ce indeplinesc sarcini aditionale fata de cele prestabilite ale unui dispozitiv clasic. Anumite modele dispun de sisteme de dezghetare automata. In special in cadrul vitrinelor frigorifice cu capacitate de congelare a alimentelor, straturile de gheata ce se depun in timp pe suprafata interioara pot reprezenta o dificultate atunci cand dorim sa le indepartam. Totusi, unele vitrine aleg sa faca acest lucru in locul nostru intr-o maniera mult mai rapida si fara efort depus. Daca vrem sa evitam aceasta situatie sau pur si simplu nu suntem multumiti de temperatura la care sunt pastrate alimentele, avem posibilitatea de a alege un dispozitiv care sa aiba in dotare un sistem de reglare a temperaturii. Intr-o incapere in care plasam o vitrina frigorifica, e foarte probabil sa avem si alte aparate care sa provoace zgomot.

Daca tot avem posibilitatea de a elimina de pe lista de surse de sunet cel putin un element, de ce sa nu fie vitrina acela? Alegem un aparat care cat mai silentios si am indepartat si aceasta problema.

Daca pana in acest punct totul pare a fi in regula cu vitrina frigorifica dorita, nu in ultimul rand trebuie sa luam in vedere si perioada de garantie. Fiind un dispozitiv complex, ce necesita functionarea in permanenta, riscul de a se defecta este crescut. De ce sa cheltuim prea multi bani pe reparatii sau, in cel mai rau caz, achizitia unei alte vitrine, cand putem sa beneficiem de o perioada de garantie cat mai mare.