Asa inlocuiti motorul unui polizor unghiular!

Inlocuirea motorului unui polizor unghiular poate parea o sarcina dificila. Dar, urmand acest ghid pas cu pas veti descoperi ca nu este deloc asa de greu. Acesta va fi doar un lucru plictisitor, dar pasii implicati sunt destul de simpli. Deci, daca doriti sa invatati cum sa inlocuiti un motor al polizorului unghiular, pregatiti instrumentele si materialele necesare inainte de a incepe sa lucrati la acest proiect.

Opriti polizorul unghiular

Cand incercati sa inlocuiti componente oricarui tip de echipament sau instrument, nu uitati niciodata sa il opriti. Opriti alimentarea inainte de a incepe deschiderea capacurilor si demontarea pieselor. Opriti aparatul si deconectati-l. Amintiti-va intotdeauna sa faceti acest lucru atunci cand efectuati orice fel de reparatii, intretinere sau inlocuire pe orice tip de scule.

Scoateti manerul lateral

Un polizor unghiular necesita o prindere laterala pentru a functiona corect. Deoarece inlocuiti motorul, va trebui sa scoateti cateva componente, inclusiv manerul lateral. Indepartati-l prin slabirea surubului care il tine bine de aparat. Va trebui sa lucrati cu parghia de blocare a polizorului pentru a scoate manerul lateral. Odata eliminat, treceti la pasul urmator.

Scoateti discul de slefuire din centru sau multi-disc

Slabiti piulita de blocare care tine discul cu o cheie de piulita de blocare. Odata eliberat, scoateti-l prin deblocarea axului. Retineti ca axul fixeaza discul in siguranta, astfel incat axul sa nu se roteasca. Deblocati axul si scoateti flansa interioara din fus. Amintiti-va sa fiti rabdatori atunci cand lucrati cu discul de slefuit sau multi-disc. Roata se poate sparge cand este utilizata, iar garda permite protectia.

Scoateti discul abraziv

Slabiti piulita de blocare utilizand o cheie pentru piulita de blocare. Rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic pentru a slabi piulita de blocare tinand discul abraziv in pozitie. Dupa slabirea piulitei de blocare, deblocati axul, astfel incat acesta sa fie slabit.

Acum, va ramane doar sa inlocuiti motorul polizorului unghiular! Desurubati motorul si inlocuiti-l cu cel nou achizitionat. Asigurati-va ca inlocuiti toate piesele exact asa cum au fost si strangeti toate suruburile si piulitele. Dupa ce ati terminat, conectati polizorul si testati-l.