Lucruri pe care trebuie sa le faci zilnic daca vrei sa fii fericit

E timpul sa fii fericit. Mai usor de zis decat de facut, nu? Imi place sa ma gandesc la asta ca la o calatorie mai mult decat la o destinatie reala. Nimeni nu este fericit tot timpul. Deci ce ne face fericiti si cum gasim fericirea? Iata cateva practici care va pot da o stare de bine.

Faceti exercitii fizice

Exercitiile fizice au capacitatea de a va schimba starea de spirit. Un antrenament bun nu numai ca te face sa transpiri, dar elibereaza endorfinele (acele substante chimice care te fac sa te simti bine), ceea ce iti da un sentiment de bucurie si entuziasm. Pe de alta parte, cine nu vrea sa arate bine? Cu siguranta veti capata mai multa incredere in sine.

Alege fericirea

Da, asa este, doar daca alegi sa fii fericit vei deveni o persoana mai fericita. Zambeste. Chiar daca este usor fortat, te va face sa te simti mai bine. Mai mult, incepe fiecare zi cu o gandire pozitiva. La fel ca orice obicei prost, esti blocat intr-o rutina a gandurilor negative, cae va deveni parte din tine si te va face sa te simti din ce in ce mai rau. Antreneaza-ti mintea sa se opreasca imediat ce se intalneste cu un gand negativ. In schimb, ganditi-va la ceva bun: o amintire amuzanta din week-end sau ceva interesant care sa va dea o stare buna. Un alt mod de a instrui creierul este sa va rescrieti povestea. Intoarceti-va la acele zile de liceu si obtineti un jurnal. Cand viata devine mai grea, scrieti despre ea – si apoi rescrieti-o ca si cum ati da sfaturi unui prieten.

Iesi afara in fiecare zi

Bea apa. Ia lumina soarelui. Sunteti practic o planta cu emotii mai complicate. Doar o scurta perioada de 20 de minute in afara va poate stimula starea de spirit, astfel incat nu exista scuze despre programul ocupat. Luati pauza de pranz in aer liber, luati aerul proaspat, curatati-va capul si simtiti cat de norocosi sunteti.

Experiente peste lucruri

Toti am auzit-o inainte – banii nu cumpara fericirea. Cand suntem batrani ceea ce pretuim cel mai mult sunt experientele, nu colectia noastra de pantofi. Deci, cheltuiti-va mai degraba banii pe momente pe care vi le veti aminti pentru totdeauna – un festival de muzica, alpinism, bungee jumping, indiferent ce va doreste fantezia. Intr-o zi vei avea o poveste incredibila de spus.

Prietenii si familia

Desi toti ne bucuram de un timp cu noi insine, timpul social este la fel de important pentru fericirea ta. Si asta include toate introvertele. Ceea ce conteaza cu adevarat in viata sunt relatiile noastre cu alte persoane. Deci, programati-va un timp de calitate cu oamenii care va sunt dragi. Veti fi mai fericiti – si asa vor si ei. Este o situatie castigatoare.

Dormiti mai mult

Somnul permite organismului sa se recupereze din zi si sa se pregateasca pentru alta. Exista o corelatie intre privarea de somn si negativitate. Nu-i mai greu sa treci printr-o zi dupa doar cinci ore de somn? Adultii au nevoie de somn intre sapte si noua ore asa ca, pentru a fi mai fericiti, e bine sa aveti grija sa va odihniti corespunzator.

Mediteaza

Fa-ti timp sa meditezi. Aceasta practica veche este inca cu noi pentru un motiv. Meditatia imbunatateste claritatea, atentia si memoria, iar printre multe beneficii este  si fericirea.