Intretinerea unui gazon verde la inceput de primavara

Cu totii am auzit expresia „iarba este intotdeauna mai verde de cealalta parte a gardului”. Si cu siguranta, stim cu totii ca este o metafora care ne face sa fim mai multumiti de ceea ce avem. Dar acum este primavara si vrem ca iarba noastra sa fie mai ecologica, adica mai curata si mai sanatoasa.

Toate practicile eficiente de ingrijire a gazonului vor incepe cu un exercitiu simplu si extrem de benefic: cositul. O peluza mai verde este una sanatoasa si o peluza sanatoasa nu contine buruieni. Deci, desi nu este sarcina dumneavoastra preferata, inainte de a face orice altceva, incepeti sa tundeti buruienile cu o motocoasa.

Acum ca ati scapat de buruieni, va puteti concentra asupra celorlalte zone care va fac gazonul sa arate mai putin bine. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le cautati dupa ce ati inlaturat ce era mai greu cu motocoasa este sa inlaturati orice resturi ce pot prejudicial cresterea sanatoasa a florilor si plantelor dumneavoastra. Acestea pot fi crengi, frunze sau alte ramasite vegetatie care pot fi ascunse in peluza dumneavoastra printr-o serie de moduri diferite. Cu cat exista mai multe astfel de resturi, cu atat mai mult gazonul va fi privat de lumina solara. Curatarea gazonului va va ajuta, dar pentru a elimina intr-adevar resturile de vegetatie si buruienile, incercati sa utilizati  motocoasa eficienta, pentru a obtine rezultate rapid si usor. Acestea sunt asemanatoare unei masini de tuns cu bobina, insa ceea ce le face cu adevarat deosebite este utilizarea facila de catre orice persoana.

Indepartarea buruienilor cu o motocoasa este vitala pentru sol, intrucat acesta va deveni mai fertil, oferind din belsug plantelor si florilor elemente nutritive de care acestea au nevoie. Daca nu ati facut acest lucru in acest sezon, nu va ingrijorati. Desi acum ne bucuram de temperaturi calde, iarna ne paste din nou, astfel ca tot ce puteti face este sa urmati sfaturile celor de la motocoaseieftine.ro si sa achizitionati o motocoasa performanta si sa o pastrati pentru prima utilizare.

Dupa finalizarea cositului, inspectati zonele gazonului pentru a observa care sunt zonele fertile. Un gazon aerisit este locul perfect pentru ca semintele sa creasca si sa se transforme in roadele pe care vi le doriti, pentru care si depuneti anual efort in a curata eficient gazonul de daunatori, astfel incat iarba noua se va aclimatiza la restul gazonului dumneavoastra destul de repede.

Toate aceste eforturi cumulate va vor pregati gazonul pentru a fi patruns de razele soarelui, pentru a absorbi precipitatiile si pentru a avea un pamant fertil, asigurand o conditie optima pentru cresterea ierbii sanatoase. Asigurati-va ca ati cosit in functie de tipul de iarba pe care il aveti in gradina sau gazon, insa o motocoasa performanta va va ajuta sa luati cea mai buna decizie in functie de acest criteriu.