iPad 4, o tableta alternativa demna de luat in seama pentru iPad Air

iPad 4 este tableta care a precedat actualul gadget de top din gama iPad, a tabletelor cu diagonala de 9,7 inchi, a celor de la Apple. Dotata cu ecran Retina si in prezent cea mai rentabila tableta Apple, cand vine vorba de raportul calitate-pret, iPad 4 este acel device pe care s-ar putea sa regreti la un moment dat ca n-ai pus mana – mai ales daca iti doresti sa ai la purtator o tableta performanta si aratoasa.

Chiar daca brandul insusi ar putea fi un motiv bun pentru a-ti cumpara un iPad 4 – in definitiv, nu degeaba se bucura produsele Apple de un succes rasunator in SUA si nu numai -, acesta nu este cu siguranta singurul pentru care ar merita, in prezent, sa dai vreo 1600 lei pentru o astfel de “jucarie” desteapta.

Ce iti ofera, mai concret, iPad 4? Pentru inceput, trebuie spus ca vorbim despre o tableta subtire si usoara, ale carei dimensiuni sunt 186 x 241 x 9,4 mm, in contextul unei greutati de circa 650-660 g. Culorile in care este disponibila sunt cele standard – alb si negru.

Apoi, iPad 4 este o tableta puternica, prevazuta cu chip A6X si procesor dual-core Apple Swift tactat la 1,4 GHz, memorie RAM de 1 GB si, actualmente, capacitate de stocare de 16 GB (initial, Apple a lansat si versiuni de 32, 64 si 128 GB). Tot in prezent, iPad 4 functioneaza cu sistemul de operare iOS 7.1, originalul, la data lansarii, fiind iOS 6.0.

Toate acestea se traduc printr-o performanta sporita la efectuarea task-urilor solicitante, precum redarea jocurilor cu grafica, complexa – beneficii de care n-ai parte la modelele mai vechi de iPad, de pilda.

N-ar trebui sa uiti de ecranul Retina al iPad 4, o bijuterie care reda imaginile, textele, fotografiile etc. cu o claritate incredibila. De altfel, vorbim despre o rezolutie de 2048×1536 de pixeli si o densitate de 264 ppi.

Incheiem prin a-ti recomanda, bineinteles, sa optezi pentru iPad 4 cu modem celular pentru a te putea bucura de acces la Internet oriunde te-ai afla.