Rezultate maxime folosind circularul de mana ca un profesionist

Vorbind de versatilitate, fierastraul circular este peste orice alt tip de fierastrau existent, dar in acelasi timp reprezinta un exemplu clasic cum ca poti avea sau nu noroc cu el. Intr-un moment e cel mai bun fierastrau pe care ti l-ai dorit, iar in urmatorul iti doresti sa fi avut altceva. Orice vrei sa tai in linie dreapta sau inclinat, indiferent de dimensiune si material, nu gasesti ceva mai bun ca fierastraul circular. Si totusi nu garanteaza mereu ca ai un grad maxim de precizie si repetabilitate.

Profesionistii se bazeaza pe fierastraiele circulare de mana cand vor sa taie ceva rapid si sigur sau cand circularul de mana este singura unealta portabila care ajunge acolo unde nu pot alte fierastraie. Daca n-ai un fierastrau circular cu masa si investitia intr-unul nu te incanta, circularul de mana este inlocuitorul perfect.

Terminologia fierastraului circular de mana

E o unealta mult prea simpla, astfel incat nu doar ca e dificil, dar irelevant sa identifici componentele si functiile sale. Ce trebuie sa se inteleaga inca de la inceput e denumirea bazei circularului, sau piciorul fierastraului circular, placuta metalica situata de jur imprejurul discului de taiere. Piciorul circularului este o componente mobila pe care o poti muta de sus in jus pentru a ajusta adancimea de taiere, sau pe care o poti inclina pe orizontala pentru a regla unghiul discului.

Circularele au si sisteme de ghidaj. De fapt, nu le putem numi exact sisteme de ghidaj, insa orientarea lamei si pozitia sa in raport cu baza circularului sunt aspecte care iti pot fi utile pentru a taia in linie dreapta, precis. Probleme apar atunci cand distanta dintre lama si marginile piciorului circularului nu este simetric egala. In partea din fata a piciorului fierastraului circular de mana se afla un decupaj care teoretic ar trebui sa fie in aceeasi linie cu circularul de mana.