Ține aerul poluat în afara bucătăriei – folosește hota

Pe timp de vară, atunci când temperaturile cresc considerabil, orașele mari tind să fie afectate de aerul poluat. Aerul din bucătăria ta ar putea fi cel puțin la fel de dăuntător dacă nu este eliminat la timpul potrivit. Gazele și substanțele emanate de aragaz în momentul gătitului ar trebui să fie captate de o hotă ce este poziționată deasupra aragazului sau plitei. Și chiar dacă ai o hotă, nu toate sunt bune, unele sunt ieftine și performanțele sunt la același nivel cu prețul.

Multe femei petrec timp în bucătărie, în zilele libere ajung să stea în acea cameră aproape în permanență, gătind, ceea ce înseamnă că pot fi afectate de toate acele gaze la care se expun în bucătărie.

Nici măcar aragazurile sau plitele electrice nu te scutesc de aerul poluat. Însăși mâncarea gătită poate emana în aer substanțe nocive. Gătirea alimentelor cu grăsime emană o substanță numită acroleină care îți poate afecta plămânii.

Un procentaj foarte mic dintre hotele incorporabile testate de hotaincorporabila.ro au fost eficiente, nu mai mult de 20%, asta din cauza faptului că sistemul lor de ventilație se dovedea a fi insuficient de puternic. Ei văd eficiența ca randament maxim, ceea ce înseamnă că trebuie să existe un echilibru între toate caracteristicile implicate în procesul de ventilație. Consumul trebuie să fie minim sau să nu depășească o anumită valoare, puterea să fie suficientă pentru volumul bucătăriei, nivelul de zgomot să nu treacă de pragul maxim suportat. Ultimul lucru pe care ni l-am dori este să avem o hotă care să ne determine să folosim protecție sonoră.

Sfaturi pentru folosirea hotei

În primul rând voi lăsa câteva sfaturi date de hotaincorporabila.ro în vederea folosirii hotelor:

  • pornește hota întotdeauna, oricând folosești aragazul și știi că va exista fum sau abur;
  • gătește pe arzătoarele din spate ori de câte ori se poate;
  • folosește treapta maximă de putere a hotei;
  • curăță filtrele și hota cât mai des;
  • dacă nu ai o hotă(nerecomandat) deschide geamurile – orice alternativă este mai bună decât să lași subtanțele nocive să circule liber prin aerul respirabil;

Sfaturi pentru cumpărarea hotei

  • caut-o pe aceea care acoperă întreaga suprafața a plitei din bucătărie;
  • indiferent de volum, minimul capacității de absorție a hotei este de 200 mc de aer pe minut; de regulă această valoare se calculează înmulțind volumul camerei cu 10;
  • alege o hotă silențioasă;
  • alege tipul de hotă a cărei forme să acopere cât mai bine plita și să nu permită gazelor să rămână în încăpere;