Mocheta, suprafata perfecta pentru camera copiilor

Camera copiilor este de departe cea mai vesela incapere din locuinta ta.

Copii sunt fiinte care debordeaza de energie si dispun de multa creativitate, asa ca nu este exclus sa faca din podea un adevarat atelier de creatie. In acest fel, suprafata pe care trebuie sa o alegeti pentru aceasta camera trebuie sa fie usor de curatat, rezistenta si foarte confortabila. De departe cea mai buna alegere pe care puteti sa o faceti este mocheta, o suprafata care rezista cu brio in fata oricaror provocari si ofera totodata un confort sporit micutilor tai.

Mocheta are o suprafata de acoperire foarte mare, astfel ca nu raman spatii libere pe podea. Intreaga pardoseala este acoperita, astfel incat intregul primetru este protejat. Camera copiilor este des supusa unor fenomene precum murdarie si trafic intens, asa ca materialul din care este confectionata suprafata care acopera pardoseala trebuie sa fie unul rezistent. Mochetele sunt confectionate in general din materiale de buna calitate,mai ales modelele confectionate pentru spatiile intens circulate, dintre care cele mai cunoscute sunt polipropilena si poliamida. Cea din urma este mult mai avantajoasa pentru o camera in care copii isi petrec majoritatea timpului, fiind mult mai rezistenta si mai confortabila. Firele din poliamida sunt elastice, revin la forma initiala si permite mochetei sa nu se deformeze in timp.

Lungimea firelor unei mochete constituie de asemenea un avantaj care o recomanda pentru camera copiilor. Unul dintre motivele pentru care este important sa alegeti o mocheta cu fir scurt este usurinta cu care aceasta se curata si se intretine. In felul acesta, aspectul podelei va fi tot timpul fresh si se va pastra timp indelungat intr-o forma de invidiat.

Mai mult, este foarte cunoscut faptul ca in camera copiilor este multa agitatie, iar lucrurile zboara dintr-o parte in alta. Cel mai adesea, toate sunt imprastiate pe jos, asa ca o mocheta cu fir scurt este foarte practica, deoarece nu permite acumularea mizeriei la radacina firului.

Mocheta este totodata un bun izolator fonic si o solutie buna pentru a anima o incapere precum camera copiilor. Multitudinea de modele si culori fac din mocheta o alegere potrivita oricarui design sau stil pe care il adoptati pentru camera acestora. De evitat sunt cele in culori deschise deoarece se vor pata foarte usor si isi vor pierde aspectul curat si luminos. De asemenea, e bine sa tineti cont de faptul ca o culoare obositoare va ingreuna dezvoltarea copilului. Asadar, trebuie sa alegeti nuantele care induc o stare de bine, de liniste si voie buna.

Galben, roz, verde sau albastru sunt printre cele mai potrivite culori pentru care puteti opta, fiind placute din punct de vedere vizual si estetic. Daca mizati pe creativitate, imprimeurile vesele si atractive sunt si ele o optiune foarte avantajoasa. Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte, nu incape indoiala ca mocheta este alegerea perfecta pentru cea mai vesela camera din casa.