De ce am platit asa mult pentru Asigurare RCA? Urasc RCA-ul

A venit Septembrie, si eu in Septembrie si Martie imi fac RCA la masina. Tatal meu imi spune ca si-a facut la un birou de asta de asigurari si a platit cam 200 LEI, motor 1.9 TDI.

Eu in Martie am platit 260 LEI, am motor de 1.7 TDI si m-am gandit ca-i culmea ca dupa 6 luni sa se fi ieftinit asigurarile, ma asteptam sa se fi scumpit.

Ma duc eu la acel birou, imi face un calcul, undeva la 270 LEI, am facut-o ca n-am avut ce sa fac ca aveam nevoie, am venit acasa, m-am uitat pe net si mi-am dat seama ca am platit relativ putin pentru ca pe net nu am gasit sub 300 de Lei nicaieri.

Asa ca azi avand ceva timp liber la servici am zis ca ma apuc sa scotocesc de ce eu cu masina mai noua, motorizare mai mica, cu vreo 20 de CP mai putin, platesc cu aproape 100 de lei mai mult ca el.

Si am gasit un anunt bomba, facut chiar de o firma care se ocupa cu comercializarea RCA-urilor:

” Pretul asigurarii RCA poate creste cu pana la 50% mai mult (depinde de firma) pentru persoane cu varsta pana in 28-30 de ani fata de persoanele mai in varsta, pentru ca se pare ca multe accidente sunt produse din cauza tinerilor. „

Mai mult de atat, pensionarii, pe langa ca platesc cu aproape 100 de lei mai putin ca noi, au si reducere pentru ca sunt pensionari.

Eu nu sunt de aceasta parere, pentru ca daca multi tineri au facut accidente, nu inseamna ca toti facem ca ei.

Alta stupiditate: Sa zicem ca esti tanar, dai mai mult pe asigurare pentru ca n-ai varsta in care se considera ca esti experimentat, dar daca faci accident, la urmatoarea asigurare vei plati cu mult mai mult. Pai stai un pic, eu platesc mai mult pentru ca prezint un risc de accident, ca sunt tanar si nu sunt sofer experimentat, dar de ce sa platesc inca odata pe atat daca chiar fac un accident cand eu am platit deja suma aia care reprezinta acest risc?

Ar trebui ca toti sa platim la fel, sa difere doar in functie de masina si capacitatea ei, iar acel care face accident, la urmatoarea asigurare pe care o plateste sa plateasca mai mult fata de unul care nu face accident.

Dar asa cum s-ar mai imbogati brokerii?