Cum sa iti cresti site-ul in Alexa Traffic Rank

m vazut ca mai nou si din ce in ce mai mult, webmasterii care cumpara link-uri sau advertoriale se uita si la Alexa Rank. Nu vreau ca blogul asta sa devina o gramada mare de advertoriale, dar totusi vreau sa-mi cresc Alexa Rank-ul.

In acest moment, cand am scris acest articol am Alexa Traffic Rank: 1,027,192 (Global Rank). Nu e rau, dar nu e nici un lucru de apreciat fiinda e peste un milion si vreau sa trec cat mai curand la ordinul sutelor. Rank-ul Alexa pentru Romania, in acest moment este: 15,399, adica Alexa pozitioneaza site-ul meu intr-un top cu site-uri din Romania, dar pe locul 15 mii+.

Am sa prezint cativa pasi pe care i-am citit pe site-uri pozitionate bine in Alexa si pe care o sa-i urmez si eu pentru a pozitiona site-ul cat mai bine in acest clasament:

  1. Daca avem site pe WordPress, instalam plugin-ul Alexa Claim and Certify si ne inregistram aici ca apoi sa introducem in setarile plugin-ului codul de verificare.
  2. Urmeaza sa ne instalam in Browserul pe care il folosim un buton sau toolbar-ul official ALexa. Eu folosesc Chrome si am instalat aceasta extensie sau poti alege alta de aici. Probabil acesta este cel mai important lucru care trebuie facut, Alexa apreciaza asta.
  3. Alt factor care ajuta mult in pozitionarea mai buna in Alexa, este sa scri un articol pe site sau un review care sa contina un link catre alexa.com.
  4. Comentariile pe blogurile dofollow, cum este de altfel si hdwallpapers.ro reprezinta un alt factor important in pozitionarea Alexa.
  5. Distribuie articolele de pe site-ul tau pe site-urile de socializare. Cel mai mare impact le au urmatoarele site-uri: Facebook, Stumble upon si Digg.