Cel mai prost articol din IT citit luna asta

Obisnuiesc sa citesc presa online si zilnic. Ma uit cam de 3-4 ori pe zi pe ziarele online si cum sunt legate pe fiecare dintre ele diferite site-uri din diferite nise, gasesc pe un site clujean un articol de la capitalul.ro care imi atrage atentia prin titlul lui si imi fac timp sa il citesc.

Titlu suna cam asa: Facebook isi face propriul motor de cautare. 

Ca si webmaster si nu numai e clar ca imi sare in ochi si il deschid. Cand zici motor de cautare,primul lucru la care te gandesti e Google.ro sau .com, sau alte tari; bing.com si alte motoare de cautare mai mici pe care le mai stiti, dar astea sunt cele mai importante.

Ma apuc frumos si citesc articolul ala si incepe cam asa:

Facebook planuieste sa cumpere Opera Software, compania producatoare a motorului de cautare Opera…

Bai fratilor, Opera este un browser nu un motor de cautare (citeste si pe wikipedia..)

Mai jos vine o alta propozitie si ne zice cam asa:

Noul browser ar putea include in bara de start un buton special care sa faciliteze accesarea Facebook…

Pana la urma ce isi face Facebook? browser sau motor de cautare?

Mai jos citind in continuare intru si mai tare in ceata cu fraza asta:

Un  motor de cautare propriu ar putea fi un pas important pentru Facebook in incercarea retelei de socializare de a se transforma treptat intr-un browser, de a deveni mai multe decat un site pe internet care ofera un serviciu de social media.

La faza asta mi-am si zis..WTF??? au citit cumva articolul asta din alta limba si l-au tradus cu Google translate? Am ramas masca…

Pe final cei de la capitalul.ro ne mai dau o bomba din care tot asa, nu intelegem nimic:

Un browser apartinand Facebook va reprezenta un competitor serios pentru Google, care desi este cel mai mare motor de cautare din lume, va trebui sa faca eforturi pentru a nu pierde circa 900 de milioane de utilizatori…

Ma tot intreb, cum naiba poti scrie un articol asa de prost? Articolul complet il gasiti aici dar am facut si un printscreen in caz ca intre timp modifica cate ceva, sau chiar tot.