4Folosesti Newsletter in Business-ul tau?

E ora 2, dar nu am somn deocamdata si m-am pornit mai tare ca niciodata sa-mi mai pun la punct micile Business-uri pe care le am, mai ales sa lucrez la partea la care stau cel mai prost.

Cel mai prost stau pe partea de Newsletter pentru ca nu am folosit nimic inafara de bine cunoscutul FeedBurner, care nu poate fi numit chiar Newsletter deoarece el trimite doar feed-ul catre vizitatori, deci pentru firme nu prea este folositor, mai mult pentru bloggeri.

In seara asta am luat decizia de a trece la treaba si aveam doua posibilitati ca sa-mi fac munca mai lejer:

  1. Instalez pluginul Newsletter din WordPress;
  2. Imi fac cont free pe Mailchimp.

Tind sa cred ca pentru o firma de servicii web, promovare si optimizare, deci cu tot tacamul, dar in primii doi ani de activitate nu ai nevoie de cine stie ce serviciu mare pentru a trimite un Newsletter unui numar restrans de potentiali clienti, mai ales ca nici nu-mi doresc sa fac spam.

Mai sus am enumerat cele doua metode FREE, care se pot folosi cu usurinta in trimiterea de Newslettere clientilor si am hotarat sa le testez pe ambele in paralel, iar in final sa raman la una din ele.

Uite si diferentele pe care le-am remarcat la cele doua metode:

  • Pluginul Newsletter nu are limita de adrese de mail inserate in baza de date pe cand MailChimp se limiteaza in versiunea FREE la 12.000 adrese. Nu cred ca o sa ajung sa am asa multe oricum;
  • MailChimp isi lasa semnatura in mail-uri, un mic banner in footer-ul email-ului, pe cand pluginul nu insereaza link sau banner;
  • Mailchimp este mai rapid in expedierea mail-urilor fata de pluginul Newsletter care are o intarziere de cel putin 10 minute de cand dam Send;
  • Mailchimp dispune de mai multe template-uri decat pluginul si usor de configurat;
  • Mailchimp are mai multe metode de a-ti transfera actuala lista de subscriberi la ei in cont;
  • Nu imi place ca nu are suport pentru mai multe limbi la template-uri;

Acestea sunt doar cateva din comparatiile pe care le-am descoperit si am decis sa raman cu Maichimp, mai ales ca am sa castig foarte multa experienta in acest domeniu prin email-urile pe care le primesc de la ei cu scopul de a invata sa trimit cele mai bune Newslettere.

Tu ce ai folosi pentru a trimite Newslettere?