Festivalul Ziua de maine

A doua zi a festivalului a debutat cu o (re)descoperire a patru băieți și a chitării lor și s-a încheiat cu descoperirea de senzație a unui violonist excepțional, despre care, cu rușine trebuie să spun, că nu știam nimic până acum.

În prima parte a zilei, la Cafeneaua cu Folk – Art Cafe Downtown, a avut loc (re)lansarea și prezentarea albumului “Demidulce” al celor de la Plus Noi (plus Marius Popa și chitara lui). Dovada talentului lor pe scenă și aprecierile din partea spectatorilor aveau să vină ceva mai târziu.

După Cafeneaua cu Folk, de la ora 16:00 la Teatrul Prichindel s-a desfășurat a doua zi a concursului de folk. De această dată, pe scenă au urcat și au prestat Ionuț Mangu, Marius Dascău, Roxana Zapartan, Mirona Pascu și Claudia Ciobanu împreună cu Dan Ioniță. Dintre toți, al doilea concurent mi s-a părut cel mai bine pregătit și cel care a transmis sălii cel mai mult din trăirile sale de pe scenă.

După concurenți, scena teatrului a fost ocupată de Plus Noi, pe care doar Diana și Feri îi știau destul de bine. Abia acum publicul prezent a început să-i descopere, să le cunoască piesele și să-i aprecieze. Cu siguranță, vor ajunge mult mai departe deoarece piesele lor sunt foarte interesante.

Ziua a continuat, de la ora 20:00 la Casa de cultură a Sindicatelor, cu a doua seară de recitaluri. Au ieșit în față ca să ne cânte Florin Săsărman și Alexandru Filip, Zoia Alecu, Vasile Șeicaru și Ducu Bertzi împreună cu Mihai Neniță. Publicul a fost mai numeros decât în prima seară și a fost mai activ în a cânta alături de artiști piesele cunoscute.

Atmosfera s-a încins atunci când pe scenă și-a făcut numărul Mhai Neniță. A demonstrat că o vioară bine mânuită poate să însemne un spectacol de sunet divin și a făcut un spectacol de improvizație cum nu am mai întâlnit. Mai jos aveți un clip demonstrativ pentru talentul său.