Esti grasa, iti pute gura si nu-ti faci bine treaba

O regulă de bune maniere şi un gram de bun simţ ne dictează că e greşit şi neindicat să-i spunem unei femei că este grasă chiar dacă are câteva zeci de kilograme peste limita admisă pentru a urca în lift. Ar trebui să ne prefacem că nu observăm cum gabaritul ei ia proporţii şi hainele nu o mai încap doar ca să nu o jignim? De ce ar trebui să-i ascundem faptul că greşeşte neîngrijindu-se de corpul ei. Ar trebui să o minţim că arată bine, că este extraordinară şi că are o siluetă ok, doar ca să nu o facem să se simtă prost? Să ne înţelegem, a fi grasă nu înseamnă implicit a fi urâtă sau proastă!

Hai să recunoaştem că există şi femei frumoase şi inteligente, chiar dacă sunt mai plinuţe. Şi atunci de ce ar fi o jignire faptul că ţi se spune că eşti grasă (hai “grăşuţă”, ca să nu fim chiar duri)? Este doar o atenţionare prietenească de genul “ai grijă că dacă o ţii tot aşa vei ajunge cât o balenă, iar lumea te va evita”, nu ar trebi luată ca o răutate. Poate este o problemă medicală care trebie tratată sau poate că este vorba despre o alimentaţie greşită şi până la urmă, dacă bagă bine la cap astea, totul va fi doar în folosul ei.

La fel se întâmplă şi în cazul celor cărora le ascundem faptul că le pute gura. Ştiu, sună foarte dur, dar acesta este adevărul, unele persoane au o problemă cu respiraţia urât mirositoare şi nu fac nimic pentru a îndrepta acest lucru. Când ţi se spune că ai problema asta şi ţi se întinde generos un drops mentolat sau o pastilă de gumă, nu o lua ca pe o glumă de prost gust, ca pe ceva personal, ci mulţumeşte-i celui care ţi-a atras atenţia. Astfel, eviţi să dai o stare de incomfort şi altor persoane cu care interacţionezi. Într-adevăr ţine de igiena personală, dar poate fi la fel de bine şi o problemă medicală pe care o poţi corecta. Ia-o ca pe un sfat, nu ca pe o jignire!

Atunci când nu-ţi faci munca aşa cum se cuvine şi eşti atenţionat, tinzi să o iei ca pe o jignire. Ei bine, asta ar trebui să te pună bine pe gânduri. Să încerci să faci ceea ce-ţi stă în putinţă pentru a îndrepta lucrurile trebuie să fie prioritatea zero a carierei tale. Se întâmplă să nu-i luăm în seamă pe cei care ne vor binele doar pentru că o fac într-un mod care ni se pare jignitor, fără a sesiza adevărul din vorbele lor. Şi asta nu ne ajută deloc!