O parere obiectiva despre pariurile sportive

Pariurile sportive – o activitate prin punerea unei anumite sume pe o activitate sportive, prezicerea rezultatului acesteia. Din majoritatea jocurilor de noroc legalitatea acestui tip de joc de noroc variaza de la tara la tara si chiar unei anumite regiuni dintr-o tara. De exemplu in America a fost elaborate o lege in 1994 cu care se proteja sportul profesionist si amator din SUA. Apoi se interzice desfasurarea in toate statele cu exceptia Oregon, Delaware si Nevada. In majoritatea tarilor din Europa si Asia pariurile sportive sunt acceptate si sunt vazute ca o activitate corecta. Acesta de fapt este un hobby pentru majoritatea fanilor sportive, care sunt din ce in ce mai atrasi de efectuarea pariurilor pe anumite meciuri de fotbal, baschet sau alt gen.

Se mai sustine si faptul ca casele de pariuri care sunt autorizate lupta impotriva activitatilor sportive platite illegal prin care se poate influenta scorul meciului, asa numitele meciuri aranjate. Exista 2 tipuri de pariori, cei care sunt profesionisti care isi fac un venit considerabil din aceste pariuri si cei care pierd iar casele de pariuri fac un profit substantial. In activitatea pariurilor sportive cota este un fel de indice care reprezinta oferta facuta de casa de pariuri pentru activitatea sportiva respective. Sunt mai multe tipuri de cote cel European de exemplu este in format zecimal,cel britanic este in format fractionar etc. Poti paria anumite sume pe echipa preferata si castiga chiar sume incredibil de mari, asta depinde de cota pe care pariem si tipul de pariu.

Alt tip de pariuri este cel LIVE unde pariurile se desfasoara in timpul activitati evenimentului. Pariurile directe sunt cele care se aleg inainte inceperi evenimentului sportive. Ele definesc egalitatea sau castigul la sfarsitul timpului regulamentar.

Pariurile cu handicap sunt pariurile care va poate acorda un plus de puncte. Cota ei depinde de dezavantajul care il considera casa de pariuri pentru aceea echipa.

Pariurile totale sunt cele care se aleg dintr-un numar de puncte care sunt inscrise in timpul activitati sportive. Aceste pariuri sunt de obicei de 3 tipuri exact total, sub total sau peste total.