Decizii. Relatii. Incredere

Am mai scris despre relaţii şi în trecut. Probabil că am mai abordat chiar şi subiectele pe care le veţi regăsi în acest articol. Probabil, nu mai ştiu exact şi mi-e puţin cam lenică să răsfoiesc blogul.

Se întâmplă nişte chestii în jurul meu, care mă pun pe gânduri. Da, e vorba despre relaţii, din alea care implică un el şi o ea. Şi să ne înţelegem de la început, nu e vorba despre căsnicii sau cupluri cu copii.

Aud despre cazuri în care ei sunt împreună pentru că aşa s-au tocmit, că mai stau o vreme, după care, la un moment dat, îşi vor vedea fiecare de drum. Tineri amândoi, se freacă pe nervi reciproc, dar nu se rup, pentru că, nu-i aşa, o veni şi momentul ăla. Cândva. Deci, hai să mai tragem puţin de timp, să ne mai frustrăm unul pe celălalt o vreme, fiindcă avem o viaţă înainte – asta nu-i o gândire sănătoasă, pe cuvânt!

Aud despre acelea care-s atât de geloase şi posesive, aproape paranoice. Şi pe mine mă mai apucă, recunosc. Dar, din fericire tot pentru mine, când trec prin astfel de stări încerc să mă liniştesc, mă adun şi mă gândesc, fac cumva să găsesc motivul care-mi provoacă acele porniri greşite. De cele mai multe ori, motivul s-a dovedit a fi o lipsă mare de încredere în… mine. Şi, credeţi-mă, lipsa de încredere în propria persoană poate dăuna grav celor dragi. De altfel, nu-i vreo filosofie nici să fii sinceră cu tine, să recunoşti şi să accepţi că ai derapaje. E nevoie doar de puţin curaj.

Încă ceva, fetelor, dacă sunteţi într-o relaţie şi nu vă simţiţi “în siguranţă”, dacă totul se rezumă doar la o continuă tensiune şi scandalurile din nimicuri sunt la ordinea zilei, poate ar fi cazul să luaţi o decizie, oricât de grea ar fi. Aia nu e relaţie, e irosire conştientă de timp preţios.

Aud despre aceia care trag de o relaţie pentru că [insert stupid reason here]. Treaba e clară, ea nu se va schimba niciodată, oricât ai încerca să îi explici că verdele e verde, nu albastru – iată o altă formă de irosire conştientă de timp preţios. Gândiţi-vă doar la câte alte lucruri faine aţi putea face în acel timp în care vă chinuiţi să trageţi de o relaţie care nu mai e de mult… o relaţie.Poate că e teama de singurătate, poate e frica de a lua o decizie, nu-mi dau seama.