4 aplicatii importante de siguranta care v-ar putea salva viata

Africa de Sud este o tara periculoasa pentru fete si femei, iar descarcarea aplicatiilor de siguranta nu ar trebui sa fie o optiune, ci o necesitate. Unul dintre cele mai mari pericole pentru femei sunt barbatii – aceasta este o realitate traita de prea mult timp, iar statisticile nu se imbunatatesc.

Statistici
Violenta sexuala in Africa de Sud este printre cele mai inalte din lume. De fapt, potrivit Oficiului Natiunilor Unite pentru Crima si Droguri din 1998, Africa de Sud a fost clasata pe primul loc pentru violuri pe cap de locuitor. Potrivit SAPS, o femeie este violata la fiecare 36 de secunde in Africa de Sud. In timp ce 1 din 4 violatori sunt HIV pozitiv. De asemenea, s-a estimat ca peste 40% dintre femeile sud-africane vor fi violate in viata. Aproape ca nu suna real, dar este.

Potrivit SAPS, 2930 de femei au fost ucise in 2017/18, iar o femeie este ucisa la fiecare trei ore in Africa de Sud. Am putea continua si statisticile, dar problema ramane: femeile nu sunt in siguranta in Africa de Sud si ar trebui utilizate toate resursele pentru a ajuta la siguranta.

Aplicatiile
Iata cele cinci aplicatii de siguranta pe care fiecare femeie din aceasta tara ar trebui sa le ia in considerare pe telefon. Acestea ar putea fi diferenta dintre viata si moarte in caz de urgenta – si este nevoie doar de date sau un pic de Wi-Fi.

MySOS SA
MySOS SA, o aplicatie care a fost dezvoltata in Africa de Sud, are mai multe caracteristici care va pot ajuta in diferite tipuri de urgente. Aplicatia va ofera numerele si adresele sectiilor de politie, spitale, farmacii, cabinete veterinare, medici si stomatologi.

Namola (prin Dial Direct)
Namola este probabil una dintre cele mai populare aplicatii de siguranta. In acest moment, este disponibil numai in Gauteng, Western Cape si Stellenbosch. Aplicatia Namola functioneaza ca un serviciu de transport de cabina, dar in loc sa soseasca un taxi, un respondent din apropiere (care ar putea fi un ofiter de politie) va primi o notificare si va raspunde. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton atunci cand sunteti in situatii de urgenta, sa faceti clic pe ce tip de urgenta va aflati si veti primi un apel aproape imediat.

Life360 Localizator de familie
Localizatorul familiei Life360 este un element indispensabil pentru toata lumea, dar este deosebit de important pentru persoanele cu copii. Aplicatia mentine intreaga familie conectata si va va tine la curent cu locatia tuturor, in orice moment al zilei. Puteti crea, de asemenea, grupuri diferite pentru membri ai familiei si puteti discuta intre ei in aplicatie.

Gaseste-mi prietenii mei
Gaseste prietenii mei functioneaza foarte similar cu localizatorul de familie Life360. Folosind o harta interactiva, puteti vedea locatia prietenilor dvs. in orice moment al zilei. Cand va aflati in situatii de urgenta, puteti emite o alerta pentru toti prietenii dvs., iar aplicatia le va spune unde va aflati si durata de viata a bateriei telefonului.