Trainerul personal al Arianei Grande

Imagini potrivite pentru celebritati precum Ariana Grande, Nina Dobrev si Behati Prinsloo – ati banuit vreodata ca si-au sculptat fundul fara a face o singura ghemuire? Ei bine, cred, pentru ca antrenorul lor Harley Pasternak se opune nemijlocit miscarii corpului inferior.

„Exista un milion de exercitii de fesieri , dar asta nu inseamna ca exista un milion de exercitii bune pentru fesieri”, a declarat Pasternak (care a lucrat anterior si cu Lady Gaga, Hilary Duff, Rihanna si alte nenumarate vedete). Opinia lui: „Squats-ul nu este deloc un exercitiu pentru fesieri, asa ca nu fac squats cu clientii mei”.

De ce? In timp ce sunt o miscare onorata, Pasternak constata ca pentru a fi eficiente, trebuie sa adaugati multa greutate pe spate. „Incarcarea coloanei vertebrale cu toata greutatea, asezarea unei bare de umar inapoi pentru a tine bratul, este cu adevarat dur pe corpul tau”, spune el. In plus, majoritatea oamenilor sunt mai puternici pe o parte a corpului decat celalalta. „Fie ca te-ai stanjenit ca un copil, glezna pe care ai jucat-o in sport, genunchiul pe care l-ai ranit la fotabl – e ceva ce te va face sa compensezi”. Iar cand faci un exercitiu ca un ghemuit, care implica doua picioare simultan, este foarte greu sa-ti dai seama ce procentaj de efort iti exercita partea stanga fata de dreapta. „Partea mai puternica va continua sa devina mai puternica, partea mai slaba va continua sa fie neglijata”, spune Pasternak, „si fesierii dumneavoastra nu primesc ceea ce au nevoie”.

In schimb, Pasternak recomanda optiunea pentru exercitii izolate (de exemplu, miscari unilaterale). Preferatul lui: Lunges! Aceasta include lunges forward, lunges invers, lunges side, skater lunges, lista continua. „Deoarece acestea sunt izolate, partea dvs. dominanta nu are sansa de a prelua”, spune el. „Si veti obtine o gama mai profunda de miscare decat ati face cu un ghemuit, asa ca glutele dumneavoastra trebuie sa munceasca mai mult. Astfel incat nucleul dumneavoastra intr-adevar trebuie sa compenseze pentru a pastra corpul tau in pozitie verticala. ”

Cum sa: Ridicati-va, apoi faceti un pas mare inainte. De aici, indoiti genunchii si coborati corpul pana cand picioarele dvs. formeaza unghiuri de 90 de grade. Tineti apasat timp de 30 pana la 60 de secunde, apoi repetati pe cealalta parte.