Mierea si furmusetea

Mierea a pretins mult tronul ca regina arumusetii. De aceea, o veti vedea in masti de fata, sampoane, lotiuni, balsamuri pentru buze si multe altele.

Folosirea frumusetii mierei

De ce, totusi, mierea este folosita in atatea produse de frumusete? Mierea are proprietati naturale de vindecare, in special pentru vindecarea ranilor. De asemenea, poate promova constructia de colagen. Acestea nu sunt toate lucrurile pe care le poate face: Mierea are proprietati antiseptice naturale, antibacteriene si antiinflamatoare. Totusi, asta nu inseamna ca lucrurile care se gasesc in sticla in forma de urs la magazinul de produse alimentare vor remedia in mod magic toate problemele de piele. Cea mai buna miere pentru frumusete este bruta si nepasteurizata.

Curios despre modul in care mierea va poate ajuta sa va intensificati jocul de frumusete?

1. Masca hidratanta pentru fata
Cu efectele sale hidratante si linistitoare, mierea bruta poate hidrata pielea, lasand-o moale, radianta si stralucitoare. Zaharurile din miere actioneaza ca umectanti naturali si emolienti care maresc continutul de apa si reduc uscaciunea pielii chiar si dupa ce au fost spalati.

Si (pentru toti cititorii de pe eticheta), daca puteti gasi miere bruta cu o concentratie ridicata de alte produse de albine, cum ar fi jeleu regal, care este pentru stimularea colagenului; propolis, care este antiinflamator si antibacterian (deci o victorie majora pentru pielea cu acnee); sau polen care contine un compus care ajuta la scurgerea capilarelor si netezeste petele, puteti sa va faceti rutina fara grija altor produse.

2. Exfoliant bland
Deoarece mierea bruta cristalizeaza in timp, granulele mici actioneaza ca un exfoliant bland. Incepe sa se descompuna atunci cand vin in contact cu apa si caldura pielii tale face pentru o scrub mai bland decat cea a celor mai aspre lucruri cumparate de magazin. Si din moment ce este antibacterian, il puteti folosi pentru spalarea zilnica a fetei.

3. Eliminare cicatrice
Proprietatile antioxidante din miere (in special miere de hrisca) hranesc pielea afectata, ajutand procesul de vindecare a cicatricilor. Si pentru bonusul suplimentar de antiinflamare, pastrati-va privirea pentru mierea infuzata cu propolis – poate ajuta la reducerea aspectului vergeturilor si a decolorarii pielii.

4. Vindecator de rani
Mierea cu proprietati antiseptice naturale ajuta la prevenirea infectiilor si protejeaza ranile. De asemenea, poate reduce cicatrici si implicit si timpul de vindecare. Antioxidantii din miere (in special mierea de Manuka) sunt mai mult decat gata de a servi ca un remediu natural pentru a va hrani pielea afectata si a o aduce inapoi la gloria ei de alta data.