Ulei de cocos pentru arsuri?

Ah, ulei de nucă de cocos!

Serios, nu numai că miroase ca o vacanta, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru totul, de la coacerea dulce a mâncării până la eliminarea scalpului de matreata.

Din moment ce uleiul de nucă de cocos miroase de fapt ca o plajă într-o sticlă, ne intrebam:Pot folosi ulei de nucă de cocos pentru o arsură – sau nu?

Este acest ulei de cocos aparent magic?
Spre exemplu, uleiul de nucă de cocos vine din „partea masivă” a fructului. Mai exact, este un amestec de acizi grași naturali, incluzând acidul linoleic și acidul lauric, ambele având proprietăți hidratante, antiinflamatoare și antimicrobiene. In plus, ei stiu sa consolideze bariera pielii.

Deci, pot folosi ulei de nucă de cocos pentru ameliorarea arsurilor solare?
În timp ce acest arsenal de beneficii ar putea părea o potrivire perfectă pentru pielea roșie și brută, vă recomandăm să o utilizați mai mult ca o loțiune pentru pielea ușor deteriorată, decât ca un tratament complet pentru pielea arsă. De ce? Nu există dovezi care să arate că uleiul de nucă de cocos este superior tratamentelor incercate și reale, cum ar fi laptele rece și aloe vera.

Cu toate acestea, nu există nici o denigrare că are potențialul de a accelera vindecarea pielii și a preveni infecțiile grație proprietăților sale antimicrobiene. Deci, daca sunteti pregatit sa folositi ulei de nuca de cocos, cel mai bine sa faceti acest lucru dupa ce pielea s-a racit si a inceput sa se recupereze putin.