Dureri de cap in urma exercitiilor fizice?

Ce este durerea de cap?
Este cam exact ceea ce pare. Este o durere de cap care se aprinde in timpul sau dupa un exercitiu de intensitate mare. Veti simti aceste dureri de cap pe tot parcursul capului, spre deosebire de migrenele care se lipesc de o parte. Exista doua tipuri de dureri de cap exercitate: primar si secundar. Exercitiile primare dureri de cap dureaza, de obicei, oriunde intre cinci minute si 48 de ore, in timp ce secundar poate dura un pic mai mult si sunt mai severe.

Ce cauzeaza o durere de cap?
Exercitiul fizic este cea mai comuna cauza. In timp ce orice tip de exercitiu ar putea provoca o durere de cap, ridicarea in greutate de inalta intensitate ar putea sa va predispuna putin mai mult decat sa spuneti ca alergati sau calatoriti cu bicicleta sau calatoriti cu bicicleta.

Alte cauze si factori de risc includ schimbari in altitudine, deshidratare, caldura, umiditate si zahar scazut in sange. Dar de cele mai multe ori este pentru ca lucrati prea tare.

Acestea fiind spuse, durerile de cap nu inseamna ca trebuie sa inlaturati antrenamentele in intregime. Dar, in unele cazuri rare, exercitiile cauzatoare de dureri de cap pot fi mai severe si se pot califica ca dureri de cap secundare.

 

Deci … ce este o durere de cap secundara?
In timp ce durerile de cap ale exercitiului primar ca acesta sunt benigne si mai frecvente, este important de retinut ca cele secundare pot indica probleme severe care stau la baza, cum ar fi hemoragia.

De unde stii diferenta? Durerea de cap a aparut in timpul sau dupa un antrenament, dar persista pentru maxim 48 de ore. Daca aveti simptome cum ar fi varsaturi, slabiciune, vedere incetosata sau dubla, rigiditate la nivelul gatului si pierderea constientei – toate in combinatie cu o durere de cap severa – puteti avea o durere de cap secundara.

In esenta, in acest caz, antrenamentul dvs. a crescut tensiunea arteriala atat de mult incat ar fi putut pava calea pentru probleme mai grave. Daca se intampla acest lucru, va trebui sa vizitati un medic sau chiar sa mergeti la camera de urgenta.