Cum simt femeile un infarct

Atacurile de inima arata foarte diferit la femei. In timp ce da, multe femei sufera de dureri de piept si de brat, este in totalitate posibil sa aiba un atac de cord fara aceste simptome, spune dr. Jennifer Haythe, cardiolog si co-director al Centrului Femeilor pentru Sanatate Cardiovasculara de la Universitatea Columbia.

Alte simptome de infarct miocardic pe care trebuie sa le cunoasteti includ durerea maxilarului, scurtarea respiratiei, oboseala extrema, ameteli, dureri de spate, greata, bufeuri, indigestie si chiar ceva care se simte ca un atac de anxietate.

Prea multe femei nu-si dau seama ca boala cardiaca este cel mai mare risc pentru sanatatea lor. Femeile trebuie sa fie si mai educate pentru ca sunt mai susceptibile de a avea simptome atipice.

Daca nu au fost destul de dificil, fiecare individ poate simti diferite simptome. O supravietuitoarea a atacului de inima arata exact ceea ce simtea:

Am simtit ca am avut o pastila mare blocata in gat.
Am avut trei atacuri de cord in trei zile. Am experimentat primul meu atac de cord pe 10 aprilie 2014, o secunda pe 11 aprilie si o treime pe 12, doar cateva ore dupa ce am fost eliberata din spital. Ultimul a fost atat de sever, incat am fost considerata moarta cateva minute si este un miracol ca doctorii au reusit sa ma aduca inapoi.

Privind inapoi, mi-am dat seama ca am avut simptome, cum ar fi amorteala in bratul meu stang si rigiditate in gat, din noiembrie 2013. In timpul atacurilor mele cardiace, mi s-a parut ca ceva a ramas blocat, ca am inghitit o pilula mare si nu ar trece. Am avut, de asemenea, greata, bufeuri, transpiratii, cosmar si oboseala extrema. Dar daca ar fi trebuit sa o rezum, as spune ca trupul mi s-a resimtit ca o multime de circuite necorespunzatoare la un moment dat.

Dupa o interventie chirurgicala, cardiologul meu mi-a spus ca trebuie sa-mi regandesc intregul stil de viata, mental si fizic. Astazi ma bucur sa spun ca fac exercitii cinci zile pe saptamana cu o combinatie de yoga, cardio si ridicarea greutatii. Recunosc ca am un avantaj usor asupra majoritatii, deoarece sotul meu este un antrenor de fitness; ma ajuta sa raman in forma! Cu totii avem nevoie de sprijin si de incurajare pentru aceasta calatorie. „

-Tara Robinson, in varsta de 45 de ani, este voluntara pentru campania „Femeile reale” a Asociatiei Heart Association din America de Sud