Care sunt simptomele BIA-ALCL?

Ele sunt destul de usor de observat: Principalele simptome sunt umflarea persistenta sau durere in imediata apropiere a implantului, conform FDA.

In timpul unui examen, medicii vor vedea, de obicei, lichidul colectat in jurul implantului (numit seroma). Unii pacienti spun, de asemenea, ca simt o bucata sub pielea lor sau vad o capsula groasa si vizibila de cicatrice in jurul implantului.

„Daca femeile observa marirea sau umflarea sanului sau ulcerarea sanului, mai ales dupa mai mult de un an de la plasarea implantului, devine important sa atrageti atentia chirurgului dumneavoastra”, spune Bleicher.

Deci, ar trebui sa va scoateti implanturile, doar pentru a fi in siguranta?
Nu, conform FDA, care recomanda medicilor sa continue sa ofere pacientilor ingrijiri de rutina si de sprijin (cum ar fi check-up-uri si de monitorizare atunci cand ceva pare off).

Pentru ca, in general, a fost identificat numai la pacientii cu simptome cum ar fi durere, bulgari, umflaturi sau asimetrie care apar dupa incizia chirurgicala s-a vindecat pe deplin, eliminarea implant mamar la pacientii fara simptome sau alte anomalii nu este recomandat, FDA spune .

Desi nu ne place ideea de a dezvolta cancer, indiferent cat de rare, din fericire, probabilitatea de a dezvolta aceste sunt foarte scazute, Bleicher spune. „Au existat cazuri rare de femei care au dezvoltat ALCL si au murit de ea, dar cele mai multe cazuri de ALCL, la fel de neobisnuite ca atare, sunt tratabile si multe localizate doar la zona din jurul implantului, care este in mod obisnuit curabil pur si simplu prin inlaturarea capsulei in jurul implantului cu implantul insusi. Femeile ar trebui sa nu fie in panica.”

Daca aveti implanturi de san si observati umflarea, durerea sau o forfetare in jurul sanului, consultati un medic cat mai repede posibil. In caz contrar, probabil ca nu trebuie sa va faceti griji.