Poate o dieta metabolica rapida sa va ajute sa pierdeti in greutate?

Pe termen scurt? Probabil. Eliminarea atator alimente inseamna ca probabil veti fi intr-un deficit de kilojoule, ceea ce explica pierderea in greutate pe care oamenii o vad in dieta..

Totusi, macronutrientii de ciclism nu pot fi necesari pentru a va mentine metabolismul. Nu exista studii care sa demonstreze ca este benefic sa „surprinda metabolismul” si sa „pastreze ghicitul”.

In ceea ce priveste suplimentele: „Stii, majoritatea dintre noi nu au nevoie de suplimente”. „Unele vitamine, cum ar fi vitaminele B, sunt folosite in metabolismul energetic, dar le primim pe aceia din atat de multe alimente diferite, deficientele sunt rare, daca nu inexistente la oamenii sanatosi”.

Un alt lucru care trebuie pastrat: Programul se mandreste cu faptul ca unii participanti pierd 9 kg in 28 de zile. Dar, potrivit Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor, „dovezile arata ca persoanele care scad in greutate treptat si in mod constant (aproximativ jumatate pana la un kilogram pe saptamana) au mai mult succes in a mentine greutatea”.

Deci, pierderea rapida in greutate vazuta in program nu este probabil sustenabila – sau in intregime sanatoasa.

Aceasta dieta nu este probabil periculoasa fizic. Cu toate acestea, multe reguli ale programului ar putea declansa „mancarea dezordonata sau frica inutila de alimente”. De asemenea, Langer pune la indoiala afirmatia dietei conform careia poate contribui si la reducerea stresului – ceva ce o dieta normala nu este de natura sa faca.

Daca cautati sa scapati in greutate sau sa aveti mai multa energie, sunteti mai bine sa consumati o dieta echilibrata  si sa faceti miscare in mod regulat.