Avantajele si dezavantajele plitei incorporabile

Se poate spune ca aragazul este inima bucatariei tale. Daca planifici sa te muti la casa noua si prin urmare sa iti mobilezi si bucataria ori chiar sa iti renovezi vechea bucatarie, poate aparea intrebarea: sa optezi pentru aragaz normal sau pentru plita incorporabila?

In timp ce o plita normala este folosita cel mai frecvent de catre majoritatea bucatarilor, o plita incorporabila este fixata permanent pe blatul de bucatarie cu suruburi. Este esential sa verifici usurinta utilizarii, eficienta si intretinerea necesare pentru buna functionare a aparatului inainte de a face o alegere. Iata principalele argumente pro si contra in privinta plitelor incorporabile:

Principalul avantaj este ca o plita incorporabila confera un aspect modern bucatariei tale

O plita incorporabila arata elegant deoarece este meticulos nivelata si integrata la aceeasi inaltime cu blatul de bucatarie. Conductele de gaz si firele electrice sunt ascunse iar acest aspect ofera un aspect inteligent si modern bucatariei. Aceste aparate sunt foarte potrivite pentru bucatarii compacte.

Placile integrate sunt disponibile in general in doua finisaje, din otel inoxidabil din sticla sau ceramica, unde arzatoarele sunt montate pe o suprafata plana a acestui material.

In general, instalarea unei plite incorporabile nu poate fi o idee care, odata aleasa, sa renunti la ea usor.Contra-topul trebuie in general taiat in functie de dimensiunea specifica a plitei. Taierea trebuie finalizata inainte de fabricarea si instalarea dulapului de bucatarie.

Alte avantaje ale plitelor incorporabile sunt reprezentate de caracteristicile suplimentare

Plitele incorporabile sunt disponibile atat in variante de gaz, cat si in varietati electrice. De asemenea, aceste plite vin cu functii suplimentare precum sistemele de alarma si cronometre care pot fi programate pentru a preveni suprapunerea si arderea alimentelor.

Un dezavantaj principal este reprezentat de flacara in general scazuta a plitelor incorporabile

Deoarece plitele incorporabile sunt de obicei fabricate la standarde europene, intensitatea flacarii este in general scazuta. Unele marci au introdus arzatoare cu inel dublu care au o flacara inalta si sunt mai potrivite pentru gatitul in stil indian.

Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca acestea sunt uneori destul de scumpe

Plitele incorporabile sunt relativ mai scumpe decat blaturile de bucatarie. Aceste aparate sunt disponibile in diferite dimensiuni, in functie de numarul de arzatoare ( de obicei de la doua pana la sase, unele mari, altele mici, pe plita).

De obicei, este nevoie de atentie sporita in timpul utilizarii si curatarii plitelor incorporabile, mai degraba decat in cazul plitelor normale.