8 semne trebuie sa includeti mai multa vitamina D in dieta zilnica

Beneficiile vitaminei D, sustinute de studiile de cercetare, indica oase puternice, starea de spirit imbunatatita, pierderea in greutate si eficienta in rutina de zi cu zi. Dar semnele pe care le aveti cu privire la nutrienti sunt putin mai silentioase. Daca observati una sau mai multe dintre aceste probleme, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a va verifica sangele. (

Slabiciune musculara
Dimensiunea musculara diminuata poate fi rezultatul insuficientei vitaminei D in tesutul muscular si nervos, spune Kimberly Mueller, dietetician inregistrat si proprietar al Coaching-ului Nutrition Factor Nutrition. Deci, daca observati ca nu puteti obtine acelasi numar de repetari pe care le-ati facut intotdeauna, acesta poate fi un semn de care aveti nevoie de mai multa vitamina D.

Tristete
Potrivit unui studiu din Journal of Endocrinology & Metabolism Clinic, femeile cu un nivel scazut de D sunt de doua ori mai susceptibile de a combate depresia.

Sensibilitate mai mare la durere
Nivelurile insuficiente ale vitaminei au fost legate de durerea cronica.

Fracturi de stres
Vitamina D promoveaza cresterea osoasa – dar cand esti scazut in nutrienti, oasele devin slabe, ceea ce inseamna ca riscul tau pentru fracturile de stres creste, spune Mueller. De fapt, unele studii arata atat de mult ca dublul riscului daca nivelurile de vitamina D sunt exceptional de scazute.

Tensiune arteriala crescuta
Vitamina D joaca un rol in sanatatea inimii, contribuind la reglarea tensiunii arteriale. Deci, atunci cand nu ajungeti suficient, presiunea sangelui poate sa scada.

Somnolenta
Intr-un studiu din 2012 publicat in Journal of Clinical Sleep Medicine, nivelurile inferioare ale D au fost legate de niveluri mai ridicate de somnolenta in timpul zilei.

Lovitura extrema
Inainte de a va da vina pe tristete pe PMS, stiti ca D afecteaza nivelurile de serotonina din creier – care influenteaza, de asemenea, starea dumneavoastra de spirit.

Scaderea rezistentei
Unele studii au aratat o capacitate aerobica redusa si rezistenta generala la sportivi cu niveluri scazute de vitamina D, spune Mueller.