Nu exista numai o modalitate prin care iti poti trada partenerul. Iata care sunt toate situatiile

Intrebati 10 persoane ce inseamna „inselatul” si probabil ca veti primi 100 de raspunsuri diferite. Infidelitatea este o zona gri, pentru ca indivizii diferiti au propriile limite si idealuri in ceea ce priveste relatiile romantice.
In timp ce pentru unele persoane chiar si un mesaj este ceva ce depaseste linia, alti parteneri ar putea sa nu considere orice act tradare pana la implicarea actului sexual. In ciuda parerilor, specialistii clasifica mai multe tipuri de infidelitate, care se petrec in cupluri.

Inselaciunea implica cel putin unul dintre aceste trei elemente: secretul, implicarea emotionala si alchimia sexuala. De fapt, inselaciunea este de obicei definita mai putin printr-un comportament specific si mai mult prin elementul de inselaciune. Deoarece cazurile de infidelitate sunt la fel de unice ca si cuplurile individuale, iata ce spun expertii despre diferitele tipuri de inselaciune si despre ceea ce pot arata in relatiile din viata reala.

Intimitate fizica in afara relatiei
Infidelitatea fizica este destul de explicativa. De obicei este interpretata ca orice tip de atingere, sarutare sau comportament sexual cu o persoana care nu este partenerul tau exclusiv.

Nutrirea unor sentimente pentru altcineva
Infidelitatea emotionala este o forma diferita de trecere a liniei. Se poate referi la placerea, dragostea sau sentimentele romantice pentru o persoana care nu este partenerul tau.  Nu este nimic in neregula in a avea relatii emotionale intime cu alte persoane decat partenerul tau. Problema de inselaciune intra in joc atunci cand aceste relatii nu-l respecta pe partenerul tau.

Fantezii despre altcineva
Avand o viata fantezie robusta – chiar si atunci cand sunteti intr-o relatie – este absolut normal. Cand este impartasita cu partenerul dvs., nimic nu este in neregula. Cand ne gandim, insa, la fantezii legate de o alta persoana decat partenerul dvs. intram pe un teritoriu al infidelitatii, care ar putea duce la comportamente nesigure sau necinstite.

Ascunderea obiceiurilor legate de bani
Deoarece inselaciunea este atat de inradacinata in secret, faptul ca nu reusesti sau nu-ti doresti sa-l informezi pe partener despre chestiuni financiare sau despre decizii care afecteaza ambele parti poate fi un fel de infidelitate. Totodata, ascunderea anumitor actiuni sau obiceiuri pe care le ai prin intermediul mass-mediei sociale este tot un tip de infidelitate. Daca va urmatiti fostul partener pe retelele de socializare sau dezvoltati o relatie mai profunda cu alte persoane de pe acestea va inselati partenerul si asteptarile pe care el le are de la dvs. si de la relatie.

Tradarea poate insemna lucruri diferite pentru diferiti oameni. Tocmai de aceea, este foarte important sa comunicati deschis limitele si sa informati partenerul cu privire le ce considerati a fi infidelitate din punctul vostru de vedere, astfel incat sa va puteti bucura de o relatie armonioasa si de o interactiune cinstita.