Cartusele si reumplerea lor

Componentele imprimantei cu ajutorul carora culorile apar de foile imprimate sunt, cum dupa bine stiti cartusele.  Aceste cartuse au, ca orice alte resurse epuizabile un anumit termen de functionare. Acest interval de timp nu detine o durata exacta de functionare nu poate fi determinata cu exactitate nici de catre producatorii acestora. Simplul fapt ca la iesire, imaginea sau textele imprimate sunt in ceata, sterse, au alte culori decat cele initiale are simpla explicatie faptul ca resursele cartuselor sunt pe terminate, deci ele trebuie schimbate, sau necesita procedeul de reumpleri cartuse mai nou.

Cum mai toate modelele de cartuse ale majoritatii tipurilor de imprimante pot fi remanufacturate sau pot suferi procesul de reumplere cartuse . Unul din motivele pentru care aceasta tactica este mult mai benefica este economisirea banilor, deoarece inlocuirea unui cartus cu un altul nou are un pret de pana la 60, 90%  mai ridicat decat reumplerea sa, indiferent de tipul de imprimanta folosit, fie ea cu laser, sau cu jet de cerneala, in plus un cartus reumplut corespunzator poate fi folosit si de 5 ori, insa nu mai mult deoarece acest proces poate duce la uzarea anumitor elemente componente ale componentei aflate in afara ariei ordinatorului.

O alta economie este cea a timpului, deoarece daca apelati la o firma sau un producator autorizat in astfel de probleme puteti primi cartusele in maxim 24 de ore de la ora primirii pachetului. In plus astfel contribuiti si la protejarea mediului, deoarece dupa cumpararea unui cartus nou, cel vechi va fi aruncat, iar spre exemplu la cartusele laser descompunerea are loc in peste 450 de ani in cazul in care a fost depozitat intr-un loc necorespunzator reciclarii.

Pentru mai lunga functionare a cartuselor laser , asigurati-va ca ridicarea clapetei care acopera cartusul, mai exact cilindrul cartusului nu este frecventa. Ca si in cazul produselor alimentare, si aceste produse chiar daca nu au nimic in comun trebuie protejate de diferentele bruste de temperatura sau cantitatea umiditatii, nu se tin in dreptul aerului conditionat sau in directia de contact direct a razelor de soare.