Ce trebuie sa stii despre aragazul electric

Inca de cand au aparut pe piata, aragazurile electrice au fost tot mai cautate de catre cei care sunt in cautarea unei solutii de gatit mai bune si mai rapide. Aragazul electric este elegant, simplu de folosit si foarte sigur, cu atat mai mult cu cat poti spune adio grijilor ca ai uitat gazul deschis. Un asemenea aparat este foarte modern si usor de integrat, indiferent de designul bucatariei. Pe piata gasiti numeroase modele, disponibile in diferite variante, dimensiuni, culori si performante, potrivite pentru orice buget.

Aragazul electric poate dispune de doua feluri de plite: ceramica si cu inductie. Plita ceramica ofera un randamnet termic ridicat si te este foarte usor de intretinut si de curatat. Un aragaz electric cu plita de iductie este mai scump, insa isi merita toti banii. Principalele avantaje pe care le ofera o asemenea varianta sunt: timp redus de gatit, avantajul racirii aproape instantanee, precum si eliminarea riscurilor de accidentare.

Un aragaz electric dispune de numeroase functii care nu se intalnesc la aparatele obisnuite, care functioneaza pe gaz. Cele mai multe beneficii sunt legate de cuptorul incorporat.

Un aragaz electric dispune de o functie de curatare automata care te poate scapa de grija legata de curatarea si intretinerea cuptorului, care de cele mai multe ori se numara printre cele mai neplacute sarcini. Functia de rotisare este un alt avantaj care permite un control deplin asupra vitezei de rotatie.

O alta functie de care dispune un aragaz electric este convectia aerului care presupune o distributie uniforma a caldurii in interiorul cuptorului, prin intermediul unui ventilator. In felul acesta, puteti gati simultan mai multe feluri de mancare.

Atunci cand va ganditi la o asemenea achizitie este important sa tineti cont si de materialele de constructie care contribuie la durata de viata a aragazului si iti usureaza totodata procesul de curatare si intretinere. Dimensiunea, numarul de ochiuri si capacitatea cuptorului sunt la fel de importante daca vreti sa aveti parte de o experienta placuta. Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti grija la clasa energetica , deoarece, cu cat aceasta este mai mica, cu atat consumul de energie va creste.

Asadar, fie ca renovezi bucataria sau pur si simplu ai nevoie de un aragaz nou, unul electric este o solutie care iti va aduce numeroase satisfactii.