Turnul Eiffel se trage din Romania

V-am tot spus ca anul trecut am fost foarte ocupat, de aceea am si scris foarte rar pe blog. Ei bine printre preocuparile mele au fost si doua mici vacante, dintre care una pe Transfagarasan.

Am pornit intr-o vineri de dimineata din Bistrita, pe la Targu Mures, am vizitat Sighisoara, dupa care ne-am indreptat spre localitatea Cartisoara, unde ne astepta o doamna foarte simpatica sa ne cazeze la pensiunea ei cu masa de ping-pong, piscina, gratar, etc.

Dupa ce am iesit din Sighisoara, nu am luat-o spre Brasov, ci spre Agnita, fiind un drum mai scurt cu aproximativ 50 km pentru ca am iesit undeva dupa Fagaras, foarte aproape de Cartisoara.

Ei bine, nu retin exact locul, dar inclin sa cred ca in localitatea sau satul Cincu, mergeam noi asa incet, drumul nu era exagerat de bun, si urma o curba cam la 90 de grade, insa GPS-ul meu imi indica sa nu fac curba aia si sa o tin tot inainte desi era o strada fara asfalt. Din graba sa ajunge cat mai repede la punctul de cazare, sa prindem putin soare la piscina, am zis hai sa mergem pe acolo, ca probabil se lucreaza la drum si o fi o portiune pietruita.

Am mers cam 1 km si am observat ca drumul este tot asa, neasfaltat, casele destul de mici, pe margini erau cativa rromi, GPS-ul spunea ca drumul asta e de 20 si ceva de km si chiar nu aveam chef sa ma umplu de praf 20 de km, asa ca am hotarat sa ne intoarcem.

Ajungem intr-o intersectie, tot asa de strazi neasfaltate, si cand sa intoarcem, ce sa vezi in curtea unui rrom oare??

Tocmai Turnul Eiffel, putin ruginit, probabil dupa constructie turistii nu s-au lasat asteptati sa vada minunatia de turn si sa faca donatii pentru modernizare.