Ce sa aleg, o firma de curatenie sau o menajera?

Dezavantajul de a gasi un loc de munca intr-un alt oras decat cel in care ai crescut este ca iti vei lasa casa ori apartamentul neocupat. Este si cazul meu. Vin aproape de doua ori pe luna acasa si de fiecare data gasesc mizerie. Pare paradoxal insa asta e adevarul.

Praful se aseaza chiar daca nu sta nimeni in casa. Paienjenii isi fac si ei de cap, iar in cazul meu se intampla mai mereu cate ceva care ma face sa plec in graba si sa nu mai fac ordine dupa mine. De exemplu, sunt cazuri in care sunt sunat de sef sa vin mai repede la munca sau primesc sarcini de servici si in timpul liber astfel incat trebuie sa lucrez de acasa.

Am ajuns astfel la concluzia ca cineva trebuie sa se ocupe de casa si sa mentina curatenia. Nu pot sa imi rog vecinii sa faca asta, chiar daca ii platesc. Mi se pare putin stanjenitor. Asadar, imi raman doua variante: angajarea unei menajere sau gasirea unei firme de curatenie.

Menajera versus firma de curatenie

O firma de curatenie are avantajul ca face curatenie chiar si o ora pe saptamana sau luna, fiind platita strict pentru cat face curat. O menajera poate accepta si ea un volum foarte mic de munca si o plata corespunzatoare insa de obicei, menajerele care lucreaza pe cont propriu nu accepta acest lucru pentru ca deranjul e prea mare, in comparatie cu venitul.

Eventual, poate accepta daca are mai multi clienti si isi poate face un venit lunar constant si decent. In caz contrar va alege sa faca altceva.

Menajera poate sa faca lucruri suplimentare, cum ar fi udatul florilor sau gatitul. Sunt convins ca florile pot fi udate si de angajatii unei firme de curatenie Bucuresti, chiar daca nu intra in fisa postului. In schimb, despre gatit nu se poate pune problema.

Evident, in cazul meu nu cred ca voi avea nevoie sa mi se gateasca. Nu pentru ca as fi expert in domeniu ci pentru ca, dupa cum v-am spus, nu locuiesc in casa. Se poate intampla ca intr-o anumita zi sa primesc niste invitati pe care sa ii gazduiesc peste noapte. Poate atunci as avea nevoie de mancare gatita.

Marele avantaj al firmelor de curatenie este ca au personal calificat si utilaje profesioniste. In cazul menajerei trebuie sa ii cumparam noi, de cele mai multe ori, ustensilele si produsele de care are nevoie.

Angajatii firmelor de curatenie vin cu propriile aspiratoare ce reusesc sa curate mizeria mult mai rapid si mult mai eficient. Dupa cum stim, un aspirator simplu are nevoie de mai multe capete pentru a aspira anumite suprafete. Evident acestea costa suplimentar insa in cazul unei firme de curatenie nu ar trebui sa ne preocupe acest aspect.

Firmele de curatenie pot furniza servicii exact atunci cand ai nevoie. In cazul menajerei se poate intampla sa nu o gasesti cand ai nevoie de ea sau sa nu poate veni cand iti doresti. E normal si trebuie sa o intelegem. In schimb, o firma de curatenie are mai multi angajati si e aproape imposibil sa ii aiba pe toti indisponibili atunci cand avem nevoie.