Ce am observat eu la Romani

Romanul si-a tras o tema pe site cu cat mai multe gif-uri, texte dezordonate, multe semne de exclamatie, a scris un articol prin care saluta pe “toata lumea” (lume care nu exista) iar ca sa fie totul “ca la carte” si-a tras 3 bannere de la Adsense si 3 unitati de link-uri de la Adsense ca sa fie maxim, sa fie sigur ca face bani cu nemiluita.

A terminat treaba asta in 2 ore si l-a lasat asa pana maine ca e destul pe azi, nu? Maine a intrat pe Messenger si-a tipat un status de genul : intrati si dati click pe reclame, dar hai sa nu fiu asa dur ca poate nu scrie chiar asa direct…dar aventura nu s-a oprit aici, ca mai baga si 3 mass-uri si sta cu ochii pe statisticile live sa vada cum vin oamenii si banii in adsense de pe spatele lor.

Google vede ca a adunat 5 oameni si toti au dat click unde i-a invatat “webmasterul” ca-i nevoie, il lasa doua saptamani dupa care apare marea surpriza: Cont blocat.

Suparat pe viata asta de rahat, intra pe un forum si baga repede un post de genul “Caut alternative adsense care sa plateasca bine“. Mai pierde vreo 2 saptamani cautand “alternative” dar binenteles ca fara rezultat si gata, se da batut.

Poate am fost cam dur, poate s-a mai schimbat mentalitatea tinerilor, dar intr-o vreme parca asa apareau ca dupa razboi.

Bun, dar am zis ca-l compar cu americanu‘ nu?

Pai da si uite ca americanu’, a lucrat cu mine la site cam 8-10 ore pe saptamana si timp de 2 saptamani. Deci eu am bagat cronometrat 20 de ore, pe langa ca el nu era chiar la pamant cu WordPress-ul. In tot acest timp site-ul lui a fost sub mentenanta, deci a avut omul rabdare.

Cand eu imi terminam task-urile pe ziua respectiva, daca o liniuta era cu un milimetru mai in stanga sau mai in dreapta de unde mi-a spus mie ca trebuie sa fie, asta era o problema si trebuia rezolvat.

Analiza fiecare element in parte, sa fie la locul lui, sa atraga, sa te faca sa citesti, la urma urmei sa vanda ceva intr-un final, era foarte atent la fiecare detaliu in parte.

Bun, a terminat site-ul, dar tot nu era site de dat drumul, mai avea nevoie de continut. A facut el cateva articole in word, frumos, de sute de cuvinte, deci putem zice ca ii dam nota 10 ca a lucrat mult si la continutul ala, dar nu a fost suficient, a mai pierdut cateva ore, sa-l aranjeze in WordPress, sa adauge imaginile la locurile potrivite, sa formateze textul, foarte atent pe taguri h1, h2.

De aici eu trag concluzia ca atunci cand vrei sa faci bani dintr-o treaba din asta, trebuie sa-i acorzi maxima atentie pentru ca altfel nu ai cum sa castigi, aruncand 2-3 semne de exclamare si 3 cuvinte pe care le repeti in 2 fraze.

Mai trebuie si rabdare, ideal ar fi sa te ocupi de reclame si de monetizare, atunci cand crezi ca ai atins un obiectiv pe care l-ai stabilit inainte de a face site-ul. De exemplu iti doresti sa ai 50 de vizitatori interesati de subiectul pe care il dezvolti, dar sa vina nesiliti de nimeni, pai atunci astepti frate pana cand vezi ca ti-ai obtinut target-ul dorit si apoi te apuci de Adsense, daca pe asta te bazezi.