Ce concursuri sa faci pe Facebook?

In viitor vreau sa ma ocup de campanii Facebook pentru diferite persoane care nu au timp sa faca asta. Binenteles ca nici eu nu am asa mult timp dar imi fac pentru ca voi face asta contracost.

De ce sa faci concursuri pe Facebook?

De exemplu ai un magazin online, ai adunat ceva fani (ori manual, ori ai cumparat) si vrei sa cresti si mai mult numarul de fani dar nu in orice mod, ci in mod organic, adica toti fanii noi care iti dau LIKE la pagina sa fie interesati de produsele tale.

De exemplu daca ai un magazin de haine, degeaba faci un concurs in care oferi un telefon mobil sau o tableta, desi pare mai atragator, nu te alegi cu nimic, pentru ca participantii nu vor mai fi doar cei interesati de haine ci toata lumea care vrea un telefon.

Deci am lamurit-o asta, ca daca ai magazin de haine nu dai ca premiu o pizza pe care toata lumea ar manca-o, chair si aia care nu-s interesati de haine.

Pasul 2 este ne ocupam de asa zisa strategie a concursului din care sa nu excludem durata concursului, numar minim de participanti, valoarea premiului, perioada in care organizam concursul si multe alte informatii care trebuie sa fie bine stabilite de la inceput.

Pasul 3 si cel mai greu este acela de a alege cum alegem castigatorul.

Pe toate blogurile unde am citit despre concursurile pe Facebook, se specifica mare si tare sa nu se foloseasca resursele Facebook-ului pentru a contoriza participantii.

Adica daca faci un concurs sa nu pui pe omul ala care participa sa-ti dea LIKE sau SHARE la o poza pentru a vedea care aduna mai multe Like-uri ca nu e bine si ca sunt o gramada de alternative.

Daca toata lumea spune sa nu folosim LIKE si SHARE, de ce nu spune nimeni care e gramada aia de alternative pentru a-ti atrage cat mai mult publicul?

Tu cum ai organiza un concurs pe Facebook?