Lucruri noi pentru vizitatorii si comentatorii nostri

Zilele astea ceva imi spunea ca trebuie sa aduc ceva nou vizitatorilor, dar mai ales comentatorilor mei de pe acest blog, asta simteam eu ca trebuie sa fac cat de curand.

Cand am venit cu ideea de a adauga automat in sidebar un top al celor mai activi comentatori, a prins bine si inca mai functioneaza dar vreau totusi ceva nou.

Imi trecea prin cap sa adaug si eu “comment luv” dar uitandu-ma pe blogul lui Serban Stanescu am vazut o chestie frumoasa. Am mai vazut-o si pe alte site-uri, dar acolo mi-am dat seama de ce e utila.

Este vroba despre celebrul text : Notify me of follow-up comments by email. Da, mie mi se pare ca este foarte utila ideea atat pentru mine cat si pentru comentatori.

Dau un exemplu prin care explic de ce mi se pare eficient acest lucru. De exemplu, tu ca comentator pui o intrebare legata de un articol, nu iti notezi site-ul unde ai postat intrebarea, intre timp primesti raspuns dar tu nu mai sti unde ai scris, sau poate intre timp uiti si ca ai scris pe acel site. Este un beneficiu pentru tine daca este un comentariu cu adevarat important pentru tine deoarece iti va aminti ca cineva a scris dupa ce ai postat acel comentariu.

Binenteles ca este important si pentru mine sau tine, deoarece ne tinem vizitatorii aproape si crestem rata de a readuce vizitatorii inapoi pe site.

Voi implementa aceast sistem pe site cu ajutorul unui plugin, dupa care va voi dezvalui si voua ce plugin am ales si ce setari am facut.