Ce ne recomanda expertii pentru a pastra durata de viata a frigiderului nostru cat mai mare?

Fara doar si poate frigiderul este unul din mecanismele indispensabile de zi cu zi ale casei, fara de care procesul de nutritie nu se poate desfasura la parametrii optimi.

Pastrarea alimentelor la temperatura lor ideala reprezinta de departe un argument dupa ce venim de la piata astfel ca acest dispozitiv ce functioneaza pe curent electric devine tot mai important.

Cu toti stim aceste lucruri insa tot mai putin stim cum sa avem grija de el, din diverse motive, iar unele din cele mai frecvente sunt lipsa timpului sau neglijenta.

Astfel, in timp, vom putea avea parte de surprize cum ar fi ca frigiderul nostru sa ”nu mai raceasca”, sau sa nu mai porneasca si indiferent ce temperatura reglam, parca simtim ca nu mai da acelasi randament.

Trebuie sa aflam ca exista o serie de precautii atat in ceea ce priveste frigiderul, cat si in ceea ce priveste pastrarea alimentelor, iar mai jos se gaseste o lista utila.

Expertii ne recomanda sa avem grija la urmatoarele aspecte, care fac de departe diferenta  duratei de viata a electrocasnicului, indiferent ca e vorba de un frigider clasic cu doua usi, o usa, side by side sau alte modele..

  1. Sursa de curent la care este conectat – Este de o deosebita importanta ca tensiunea curentului electric sa nu aibe decalaje iar prizele sa fie dotate cu sigurante, altfel exista riscul supratensionarii sau scurtcircuitului, lucru ce ar putea afecta motorul frigiderului nostru.
  2. Intretinerea frigierului – aici toate elementele care sunt introduse in acesta trebuie sa fie in ambalajul lor sau caserole speciale fie ca vorbim de branzeturi sau conserve.

Ori de cate ori bagam un borcan in frigider este recomandabil sa fim atenti daca a curs si sa il stergem cu o laveta umeda pentru a nu creea mirosuri nedorite.

De asemenea, o data la cateva zile este ideal sa curatam rafturile cu o laveta umeda pentru a le feri de diverse procese termice si depunerea ghietii.

Manerele in general sunt din inox si de aceea este recomandat sa turnam putin detergent de vase pe o laveta  si saptamanal sa le stergem atat pe ele cat si marginile frigiderului.

  1. Procesul de dezghetare. Saptamanal acesta trebuie facut. Se scoate frigiderul de la sursa de curent si se triaza alimentele comestibile de cele necomestibile, aruncandu-le pe cele din urma.

Cele comestibile sunt de preferat sa se pastreze in locuri ferite de caldura, in ambalaje sau castroane special concepute.

In cele din urma se face o curatare totala a frigiderului, incepand cu gheata depusa cat si a comportimentelor indiferent de dimensiunea lor, lucru care, conform expertilor este de deosebita importanta pentru a face rulajul acestuia si a-i pastra durata de viata cat mai mare.