Examinarea la proba teoretica se poate sustine in cinci limbi

Pentru cursantii straini care au cetatenie romana sau care indeplinesc conditiile pentru a obtine permis de conducere pe terioriul romaniei, pot sustine examenu teoretic de la politie in alte patru limbi in afara de romana. Dupa ce acestia fac scoala de soferi si indeplinesc toate conditiile necesare, pot da examenul teoretic si in engleza, germana, franceza sau maghiara.

Tot ce trebuie sa faci este ca impreuna cu documentele obtinute de la scoala de soferi sa te prezinti la sediul politiei din Sos. Pipera, iar acolo o sa te poti inscrie pentru sustinerea probei teoretice.Dupa inscriere se va mentiona limba in care doresti sa susti examenul teoretic si daca ai noroc, poti intra chiar in acea zi.Dupa ce intrii in sala, o sa te asezi in fata unui monitor dotat cu camera de luat vederi.

Atentie ca nu o sa aveti tastatura, comenzile de actionare a programului folosind tehnologia touch screen si va trebui sa atingi cu degetul monitorul. O sa urmeze un set de 3 intrebari pregatitoare dupa care incepe chestionarul propriu-zis de 26 intrebari. Daca pe parcursului lui gresesti 4 intrebari, la a cincea a te scoate automat din program fiind declarat respins.Daca nu, la sfarsit o sa fi declarat admis si vei fi programat pentru traseul auto.