Anunt alarmant facut despre cifrele de vanzare ale laptopurilor

In secolul 21, apar dispozitive pe banda rulanta tot mai atractive, mai usor de folosit si mai comode pentru toata lumea, iar multi tind sa renunte la laptopuri.

De ce? Ar fi mai multe motive pe care oamenii de pretutindeni le sesizeaza pe forumurile de specialitate, iar unele din cele mai importante se raporteaza la marime,  intretinerea si durata bateriei.

Multi considera ca in vremurile in care traim este mai usor sa te deplasezi spre exemplu la munte cu un telefon sau o tableta, laptopul fiind abia a treia optiune.

Firmele care se ocupa de cifrele vanzarilor dau notificari tot mai alarmante cu privire la scaderea numarului de laptopuri  date in comparatie cu piata telefoanelor sau tabletelor, userii generali fiind tot mai atrasi de astfel de dispozitive, ne spun ei.

Insa grijile nu se opresc aici, firmele specializate spun ca un numar tot mai mare de oameni se indreapta spre dispozitive care valoreaza putin, dar care au performante mari, iar in 2018 se estimeaza ca peste 43,3% din piata acestor mecanisme inteligente va fi monopolizata de cele cu preturi sub 100 dolari. Chiar si site-urile de specialitate promoveaza acum cele mai ieftine laptopuri mai presus de cele ultra performante si greu accesibile.

Astfel, s-ar ajunge ca doar userii profesionisti sa foloseasca laptopul in actiuni precise, cum ar fi munca la birou, web desking-ul, gamingul sau diversele operatiuni de tip software sau hardware.

Probabil multi ne-am intreba cum au ajuns sa scada cifrele laptopurilor asa mult?

Intr-un studiu realizat recent s-a ajuns la concluzia ca majoritatea laptopurilor sunt cumparate de oameni care detin  o societate sau de companii mari , persoanele fizice fiind in continua scadere in ceea ce priveste achizitionarea de laptopuri.

Tot mai multi oameni sunt interesati de a achizitiona piese mai bune pentru laptopuri  care au ca scop imbunatatirea  performanteleor si nu sa achizitioneze unul nou, ne spune un manager al unei firme de vanzari.

Astfel vedem de departe cum se fac categorisirile in randul oamenilor. Cum acestia stau tot mai mult in deplasare, opteaza pentru dispozitive ce pot fi deplasate usor, iar majoritatea asociaza laptopul cu statul acasa.

Insa a ramas categoria de utilizatori profesionisti care inca sunt adeptii variantelor clasice, iar pentru acestia laptopul va ramane mereu solutia numarul unu in munca si navigare web, chiar daca celelalte dispozitive vin cu anumite componente si sisteme mai performante pentru a acapara piata.

Pentru marea majoritate diferenta o face pretul si comoditatea, iar acest lucru a fost remarcat de firmele de telefonie mobila si tablete, avand un real avantaj acum, insa cine stie ce va fi pe viitor?