Gazonul sintetic, o alternativa la moda?

Probabil ca daca citesti acest articol te-ai gandit deja sa inlocuiesti gazonul din curte cu unul sintetic si incerci sa descoperi motivele care justifica o astfel de investitie. Daca pana de curand auzeai vorbindu-se despre gazon sintetic doar in contextul terenurilor sportive, acum totul merge dincolo de acestea.

Asadar, ce ii face pe diversi proprietari de spatii exterioare sa cumpere gazon sintetic in locul celui natural?

In primul rand, este un produs decorativ versatil, care se adapteaza in orice conditii si care poate fi amplasat in gradinile caselor, pe suprafeta unui rooftop sau in zonele in care iarba nu creste. Putand fi amplasat oriunde si fara ca tu sa fii nevoit sa ii oferi foart multa atentie sau sa il fertilizezi, gazonul artificial devine o optiune valabila si mai avantajoasa, financiar vorbind.

cumperi gazon sinteticIata principalele argumente pro si contra acestui tip de gazon:

Un teren cu iarba sintetica nu necesita curatare frecventa, tuns sau intretinerea cu produse de fertilizare sau pesticide. De asemenea, nu mai trebuie sa il uzi, ceea ce automat iti va reduce consumul de apa, ba mai mult ramane in permanenta verde si nu mai este meteo dependent. Firmele care se ocupa cu instalarea lui ofera modele variate si cu un aspect cat mai natural, deseori imitand foarte bine modelul gazonului natural.

Aspectele mai putin avantajoase sunt pretul si instalarea, deoarece chiar daca investesti intr-un material nu foarte scump, risti ca aspectul sa fie nenatural si ieftin. Un alt aspect mai putin pozitiv este ca se incalzeste foarte repede, ceea ce nu este un minus pentru perioadele caniculare sau pentru amplasarile in zone foarte calduroase.

In schimb, toate costurile vor fi acoperite de facturile mai scazute la apa si intretinere, iar daca nu te pricepi sa iti instalezi personal gazonul sintetic, poti sa lasi o firma specializata sa se ocupe de asta. Este indicat sa amplasezi portiunile de gazon in zonele cu vizibilitate mare, astfel incat sa asiguri un aspect placut de la prima vedere curtii tale.

Asadar, acum probabil ca intelegi ce ii motiveaza pe majoritatea sa investeasca intr-un astfel de element decorativ, dar trebuie sa tii cont ca regula „iei ceea ce platesti” chiar se aplica in acest caz. Sfatul specialistilor este sa investeti intr-un model de gazon sintetic care sa aiba printre fibrele verzi si fire inchise la culoare, astfel incat aspectul sa fie cat mai natural, dar si intr-o suprafata care sa nu detina chimicale in compozitia sa pentru ca, asa cum poti vedea si aici, efectele pot fi unele dezastruoase pentru organism. Un alt lucru foarte important este sa ceri parerea unui specialist in ceea ce priveste instalarea lui.