Despre aurul comestibil si alte comedii

În ultima vreme am tot auzit despre aurul comestibil, despre efectele strălucitoare pe care le-ar avea asupra sănătății. ”Specialiștii” susțin că dacă mănânci aur, vei arăta mai tânăr cu nu știu câți ani. Am mâncat și eu, în urmă cu vreo săptămână, o bucățică de ciocolată cu aur. Avea gust bun, de ciocolată. Nu m-am simțit mai tânără, nici nu mi-a strălucit pielea. Ba chiar mi-a fost un pic teamă să mănânc, dar ce știu eu…

Am găsit un articol pe Descoperă.ro, scris prin 2011, în care spune că ”Aurul potrivit pentru consum uman este un aur foarte pur – cel puţin 22 de carate. Atunci când e utilizat în produse alimentare, aurul devine şi el un “E” – un aditiv alimentar aprobat pentru consum în Uniunea Europeană – anume E 175.” Tot pe Descoperă, precum și pe diferite alte site-uri, se amintește faptul că folosirea aurului în mâncare este un obicei străvechi. Totuși, nu am găsit pe niciunde cum se comportă aurul îngurgitat în organism. Toți îl laudă. Și atât. 

Mai mult, se pare că aurul este folosit în operații estetice. Există, din 2008, pe YouTube, o filmare pentru cei cu stomac de fier, din timpul unei astfel de operații. Practic, femeii îi sunt băgate în pielea feței fire de aur pur, care îi vor corecta ridurile. Garanția firelor e de vreo 10 ani, după care pacienta merge să repete operația. Clinica specializată în operații cu aur este din Rusia și are un site dubios. Ca o paranteză, aș vrea să vă mai spun că România a înnebunit în ultima perioadă și că sunt foarte căutate tratamentele cosmetice cu aur. O ședință ar costa câteva multe sute de lei, dar nu pot garanta lucrul ăsta fiindcă și eu am l-am aflat de la alții, care au auzit de la alții. Există și o carte despre aurul comestibil, căruia i se mai spune și Piatra Filozofală. Pare copiată după alte scrieri de afară, care spun că David Hudson e cel care a patentat aurul comestibil, prin anii 1980. ORMUS – cartea e scrisă, cu șpe greșeli gramaticale, de un economist român, căutați voi pe Google că n-am chef să pun link.