Care este procesul de inlocuire sticla iPhone?

Daca vrei sa stii asta, inseamna ca ai spart ecranul telefonului tau. Inainte de a-si achizitiona un dispozitiv marca Apple, utilizatorii trebuie sa se astepte ca atunci cand ceva se intampla cu telefonul lor, singura solutie e sa mearga la un service specializat. Au fost cativa care au incercat sa isi repare iPhone-ul singuri acasa, insa nu le-a reusit. Acest dispozitiv este unul pretentios si are nevoie de o atentie deosebita.

In cazul in care ti-ai spart ecranul, mergi cu el la Power Laptop Service si lasa-l pe mana specialistilor. Acestia vor evalua pagubele si vor stabili ce masuri trebuie luate pentru a repara cu succes telefonul. Daca stii cum sa cauti, vei gasi un service ieftin, care iti va stabili un pret rezonabil si care nu va adauga taxe suplimentare, doar pentru ca dispozitivul este Apple si nu este de la alt brand.

Procesul de inlocuire sticla iPhone este realizat cu ajutorul unei tehnologii care se numeste OCA sau optical clear adhesive. Acesta este in fapt un adeziv transparent, care este fabricat sub forma unui autocolant, cu ajutorul caruia este fixat ecranul. Adezivul pur si simplu lipeste ecranul, oferindu-i o pozitie stabila pentru o durata de timp extinsa.

De ce OCA si nu alt adeziv?

In trecut, specialistii foloseau un adeziv care avea consistenta gelului, insa, in timp acesta s-a dovedit destul de ineficient. Modul in care era redata imaginea a fost afectat, specialistul, oricat de pregatit ar fi fost, tot nu ar fi putut controla modul in care aplica gelul, astfel ca apareau probleme in special la capitolul sensibilitatii la atingere. Optiunea touchscreen a telefonului putea fi grav afectata sau chiar eliminata. Gelul era aplicat in exces, astfel ca in timp el putea sa afecteze anumite componente.

Cum functioneaza tehnologia OCA?

Display-ul este analizat si verificat, dupa care se trece la dezasamblarea dispozitivului. Modalitatea prin care se indeparteaza ecranul difera de la o marca de telefon la alta. Modul in care sunt indepartate si separate aceste elemente este foarte important. In timpul desfasurarii acestui proces, pot interveni probleme, care pot strica de tot telefonul. De aceea este foarte important sa apelam la un service specializat pentru inlocuire sticla Iphone.

In a doua etapa, display-ul este curatat cu solutii speciale, dupa care se aplica adezivul OCA. Acesta este aplicat cu ajutorul unei masinarii pentru ca este necesara exactitatea, iar cea mai mica greseala poate strica intreaga lucrare. In momentul aplicarii, zona trebuie sa fie curatata complet pentru ca orice fir de praf strica intreaga lucrare.

Dupa aplicarea adezivului, iPhone-ul este plasat intr-o matrita speciala, care permite dispozitivului sa stea fixat, nemiscat. Ansamblul alcatuit din display, touchscreen si geam este introdus intr-o masina care il lamineaza: il preseaza, il incalzeste si ii face vacuum, astfel ca la sfarsitul acestei proceduri ansamblul este lipit perfect. In cazul in care apar bule de aer, acestea sunt indepartate.

In acest moment, telefonul tau este ca nou. Geamul arata ca si cand l-ai fi cumparat in urma cu doua zile. Nu uita! Daca vrei sa inlocuiesti sticla iPhone, nu incerca sa faci acest lucru acasa. Apeleaza la un specialist.