Ceaiul Rooibos va poate ajuta cu adevarat sa pierdeti in greutate?

Am auzit totul despre beneficiile pentru scaderea in greutate a ceaiului verde, dar ce zici despre proprietatile ceaiului rooibos? Ei bine, potrivit unui studiu recent condus de dr. Hanél Sadie-Van Gijsen, rooibosul ar putea fi cheia pentru acele kilograme incapatanate. Dr. Hanél, cercetator principal in Divizia de Fiziologie Medicala de la Universitatea Stellenbosch, si echipa ei investigheaza daca antioxidantii rooibos si proprietatile antiinflamatorii ar putea reduce obezitatea.

Cercetarea temeinica

Ca biolog de celule stem, a ales sa foloseasca celule stem adipoase (grasimi) in cercetarile sale. Aceasta este o metoda noua care va oferi o imagine mai clara a ceea ce se intampla cu grasimea de sub piele si grasimea care inconjoara organele din cavitatea abdominala si modul in care aceste celule stem de grasime raspund la rooibosul verde (nefermentat).

Ea spune ca studiul este un prim de acest fel pe continentul african si va genera date stiintifice grele cu privire la efectele posibile ale rooibosului verde asupra dezvoltarii celulelor grase si a functiei tesutului adipos. De asemenea, proiectul va permite cercetatorilor sa afle mai multe despre efectele unei diete cu continut ridicat de zahar si grasimi asupra organismului.

Avand in vedere ratele ridicate de obezitate, cu 70% dintre femei si aproape 40% dintre barbati supraponderali,  proiectul de cercetare a atras multa atentie din partea comunitatii stiintifice atat la nivel local, cat si in strainatate. Dr. Sadie-Van Gijsen spune ca obezitatea este printre cele mai frecvente cauze ale bolilor netransmisibile (boli transferabile), cum ar fi bolile de inima, hipertensiunea arteriala si diabetul de tip 2.

„Multe dintre produsele de pierdere in greutate existente pe piata nu functioneaza pur si simplu sau au efecte secundare neplacute, asa ca trebuie sa dezvoltam produse care sunt mai eficiente si mai tolerabile”, explica dr. Sadie-Van Gijsen. Ea spune ca ani de zile, oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca o modalitate de a bloca sau de a suprima formarea de noi celule grase, dar ca problema cu aceasta este ca tesutul adipos trebuie sa isi indeplineasca functia de depozitare.