Timpul pentru discutii reale – Femeile din Africa de Sud sunt in siguranta?

Un nor intunecat apare peste Africa de Sud, cu rata femeilor fiind abuzate, traficate si ucise zilnic. Femeile sunt furioase si speriate.

,,Cum ne protejam de pradatorii care umbla printre noi? Africa de Sud are o rata alarmanta de femei si fete tinere care sunt rapite si lasate moarte. Multe voci sunt reduse la tacere, lasand pe cei dragi in atata durere. Social media a fost responsabila de conducerea multor interventii, dar fara asistenta guvernului, tara noastra nu poate face decat atat. Putem transporta spray de piper, arme  de testare si participa la cursuri de autoaparare, dar speram sa nu le folosim niciodata.” declara Ani.

Organizatia globala non-profit A21 are 14 birouri in 12 tari din intreaga lume. Organizatia ofera o linie telefonica 24/7 pentru traficul de persoane care se concentreaza pe eradicarea traficului de persoane prin constientizare, interventie si ingrijire ulterioara din intreaga lume. Iata cum puteti lua masuri pentru a lupta impotriva nedreptatilor cu care se confrunta zilnic femeile.

Africa de Sud are una dintre cele mai mari rate de violenta impotriva femeilor din lume. O femeie este ucisa la fiecare patru ore in aceasta tara. Fiecare caz de femeie abuzata, violata sau ucisa este prea mult. Ani spune ca trebuie sa fim intelepti in vremurile in care traim. Putem avea butoane de panica, dar este important sa ne intrebam, ce valoare avem de umanitate? O femeie care merge pe strada nu este un apel pentru ca ea sa fie ranita.

Chiar si cea mai prudenta persoana poate fi rapita. Informeaza-i intotdeauna pe cei dragi despre locul tau. „Telefoanele noastre pot reprezenta o distractie majora atunci cand suntem in spatii publice. Afisarea obiectelor de valoare, cum ar fi telefoanele noastre, duce adesea la infractiuni care pot escalada cu usurinta la ceva mai mult ”, spune Ani. De asemenea, este usor sa ratam ca suntem singuri pe strada sau ca cineva ne urmareste atunci cand ne-am legat de telefoane.