Exercitii pentru picioare puternice

Uita de decalajul coapsei. Puterea picioarelor consta in capacitatea de a se misca mai bine. Gandeste-te cat de mult te plimbi, treci pe scari in sus si in jos si  stai in picioare toata ziua. Fiecare dintre aceste miscari va deveni mai usoara daca includeti muschii din partea din fata a piciorului, coapsele exterioare, coapsele interioare si chiar partea din spate a piciorului superior.

„Daca vrei sa traiesti mult timp, trebuie sa fii pregatire de forta. Nu exista nici un substitut pentru putere „, spune Danielle Barry, un antrenor personal certificat de CrossFit la Solace New York. In plus, cu cat te deplasezi mai mult, cu atat vor fi mai bune modelele tale de miscare, facand totul de la alergare, mers si sarituri mai usoare. Pentru a va duce la performante de varf din sala de gimnastica, verificati cele mai bune tipuri de exercitii care intaresc rezistenta coapselor>

Combinati forta si cardio
„Oamenii se tem sa puna prea mult muschi si sa aiba picioare mari, asa ca se indreapta spre cardio pentru rezolvarea acestei probleme”, spune Barry. „Dar imi place sa fac cunoscut faptul ca, daca vreti sa va schimbati compozitia picioarelor, aveti nevoie de mai mult muschi si mai putin grasime. Puteti obtine acest lucru prin combinatii de antrenament de rezistenta. Cu alte cuvinte, in timp ce poti alerga in oras cat vrei tu, trebuie sa ridici cateva greutati daca vrei sa-ti consolidezi coapsele.”

Concentrandu-va pe modelele de miscare functionala – ganditi-va ca sunt inclinate, cautati, impingeti, trageti – este cel mai destept mod de a va antrena picioarele. Si squats sunt o modalitate de top pentru a viza in mod specific coapsele dvs.

Incepeti cu greutati corporale: Trimiteti soldurile in jos si inapoi si indoiti genunchii, mentinand greutatea in calcaie. Dupa ce ati invatat asta, miscati-va pana la o ghemuitura de gheata, tinand o cutie de ceai sau gantere tinuta la piept.

Incepeti sa stati in picioare si apoi faceti pasi mari,  astfel incat ambii genunchi sa se indoaie pe rand la 90 de grade. Scopul este sa faceti 10 repetari pe fiecare picior pentru trei runde, pentru a avea parte de rezultate maxime.